Göztepe'nin stadının geleceği ne olacak

Göztepe'nin stadının geleceği ne olacak
http://halktv.com.tr/makale/goztepenin-stadinin-gelecegi-ne-olacak-337940

Odatv’de “Gürsel Aksel Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’ndeki stat inşaatı durduruldu” diye bir haber çıkmıştı! Ona da camiadan başkası söylemiş!

Odatv’de evvelsi gün yayınlanan “kulis haberi” doğrusu dikkatimi çekmemişti. Başlığından inşaat haberi olduğu anlaşılıyordu ve artık alışılmış olan genel olarak inşaat sektöründeki tıkanıklıkla ilgili olduğunu çağrıştırmış olsa gerek ki okumadım. Ta ki Göztepe camiasından sevdiğim değerli bir ağabeyle kırmızı ışıktaki karşılaşmaya kadar… Ondan duyduğum şuydu: Odatv’de “Gürsel Aksel Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’ndeki stat inşaatı durduruldu” diye bir haber çıkmıştı! O na da camiadan başkası söylemiş!

ODATV’DEKİ KULİS HABERİ

Kırmızı ışığı geçip biraz ilerledikten sonra arabamı park ederek dörtlüleri yaktım. Haberi bulup okudum ama kulaktan duyma nakledilenle yayınlanan haber çok farklıydı! Haberde stat inşaatının durduğuna dair bir cümle göremedim. “Rönesans İzmir’de Şantiyesini Durdurdu” arabaşlığı altında aynen şu bilgiler yer alıyordu:

“Yürüyen projelerini durduran inşaat firmalarından birisi de Rönesans Holding.

Rönesans, İzmir’de 2 büyük proje yürütüyor. Bu projelerden birisi Göztepe Stadı.

Stadın şantiyesinde, beyaz yakalılar da dahil olmak üzere çok sayıda çalışan işten çıkarıldı.

Şirketin, İzmir’de yürüttüğü bir diğer büyük projede bir AVM inşaatı.

Rönesans, AVM inşaatını durdurdu ve burada çalışan 300 kişiyi işten çıkardı. Şirketin iki projeden toplamda 500’e yakın kişiyi işten çıkardığı öğrenildi.”

Haberde de görüldüğü gibi, AVM inşaatının durması söz konusu. Stat inşaatının durduğuna dair bir ifade yer almıyor. Ancak, Göztepe camiasının hassasiyetini anlıyorum. İster istemez “Acaba AVM inşaatı durduysa stat inşaatında da benzer bir akıbet yaşanabilir mi?” sorusu akıllara gelmiş olabilir.

Doğrusu, Rönesans İnşaat yetkililerinin kulise dayalı olarak yapılan habere ilişkin bir açıklama yapmasıydı. Bir açıklama yapılmaması şirketin sıkıntısını ortaya koyuyor.

STAT İNŞAATI GECE GÜNDÜZ SÜRÜYOR

Tabii haberin Göztepe’yi ilgilendiren bir boyutu da olduğu için Göztepe Başkanı Mehmet Sepil DHA’ya sıcağı sıcağına aynı gün bir açıklama yaparak “Full kapasite ve maksimum işçiyle stadımızın inşaatı 7 gün 24 saat sorunsuz ilerliyor” dedi.

Göztepe yönetimi zaman zaman teknik ekip ve futbolcularla birlikte gazetecileri de stat inşaatına davet eder, inşaata ilişkin gelişmeleri yerinde gösterir. Bu konuda şeffaf bir tutum sergiler. Başkan Sepil de stat projesini günü gününe takip eder ve stadın Göztepe’nin ilerideki süreçlerinin garantisi olarak gördüğü için büyük önem verir. Gürsel Aksel’e bendeniz de davet üzerine iki kez gittim ve inşaatı yerinde gördüm. Ayrıca gelip geçerken gördüğümüz gibi kulübün sosyal medyasından da hafta hafta neler olup bittiğini izleme şansımız var. Çünkü kulüp stadı çok “göstermek” istiyor. Göztepe için futbol takımı kadar stat da büyük prestij.

İki gündür bakıyorum, statta inşaat sürüyor. Her şey normal akışı içinde… Hatta bu yazıyı yazmadan önce stat inşaatından son günlerde çekilen çok sıcak fotoğraflar da temin ettim.

9 Eylül 2017’de temeli atılan stat zemininin üzerine oturacağı iki kat otopark çoktan bitti ve birkaç hafta önce tribün inşaatı başladı. Stadın normal şartlarda 2019 Mayısı’nda bitmesi planlanıyor ve buna göre Göztepe 2019-2020 sezonuna 2019 Ağustosu’nda Gürsel Aksel’de, kendi stadında başlayacak.

KEŞKE…

Keşke ekonomimiz bu kadar kırılgan ve inşaata dayalı olmasaydı… Keşke Rönesans ve başka inşaat şirketlerinin faaliyeti sıkıntısız devam edebilseydi… Keşke o kulis haberi Odatv’de çıkmasaydı… Keşke Başkan Sepil de statla ilgili bir endişeye mahal vermemek için açıklama yapmak zorunda kalmasaydı…

***

Son olarak birçok parametreyi dikkate alarak not edeyim; Göztepe, 2019-2020 sezonuna Gürsel Aksel’deki statta başlayacak. Aksaklık olmayacak. Bu işin sırrı ise “birçok parametre”de gizli.

Etiketler :