Gözler Engin Ardıç'ta! Atatürk resimli Türk bayrağı için bunları yazmıştı... 15 Temmuz'lu bayraklar için ne diyecek?

Gözler Engin Ardıç'ta! Atatürk resimli Türk bayrağı için bunları yazmıştı... 15 Temmuz'lu bayraklar için ne diyecek?
Halk TV, yandaş Sabah gazetesinin yazarı Engin Ardıç'ın 2013 yılında yazdığı 'bayrak' yazısını ortaya çıkardı.

Bugün sosyal medyanın gündemi Türk bayrağının üzerine 15 Temmuz'a atfen '15' işlenmesi oldu. Başta TRT olmak üzere televizyon kanalları, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde şehit olanları anma mahiyetinde 15 Temmuz bezeli bayrak görselini kullandı. Türk bayrağının üzerine yazı yazılması nedeniyle bu tasarım büyük tepki çekti.

Yandaş cenahta ise bu konuda tam bir sessizlik hakim. Halk TV işte bu sessizliğin nedenini araştırdı ve arşive girdi. Girilen arşivden yandaş Sabah gazetesinin yazarı Engin Ardıç'ın 2013 yılındaki bir yazısı çıktı.

Ardıç, 3 Mayıs 2013 Cuma günü kaleme aldığı "Bayrakları bayrak yapan üstündeki nedir?" başlıklı yazısında Atatürk resimli Türk bayraklarına ateş püskürüyor, yasalardan, suç olmasından bahsediyordu. Üstelik, şimdi hatırlanması gereken örnekler de veriyordu.

Gözler şimdi Ardıç'ta... Zira bu yazıyı kaleme alan bir yazarın şimdi 15 Temmuz'lu bayraklar için de iki çift laf etmesi gerekiyor.

İşte Engin Ardıç imzalı 2013 yılındaki Sabah gazetesindeki köşe yazısı:

"Üzerinde Atatürk fotoğrafı olan Türk bayrağına takıldım. Yok, Atatürk demeyelim, kalpaklı falan, Gazi Mustafa Kemal Paşa. Gerçi faşist bürokratlar kızıyorlar, "Mustafa Kemal demeyin" diyorlar ama öyle. Yüce önderin ismini bu saatten sonra "Ahmet Selahattin Paşa" yapamayız ki...

Bu resimli bayraklar, son yıllarda her milli bayram yaklaştıkça kaldırım kenarlarında satılır, bayrakçı esnafı da yolunu bulur oldu. Yalnız milli bayramlarda değil, Ergenekon örgütünün parmak attığı "cumhuriyet mitingleri" vesilesiyle de satılmıştır. İmdi... Türk bayrağının şekli ve özellikleri kanunla belirlenmiş midir? Belirlenmiştir.

Türk bayrağının üzerine herhangi bir resim, yazı vb. eklemek, bayrakta herhangi bir "tahrifat" yapmak suç mudur? Suçtur. Bir Türk bayrağı alıp serigrafi atölyesine götürsem, üzerine kendi resmimi bastırsam, alıp elime sokakta dolaşsam, beni içeri tıkarlar mı? Tıkarlar.

Kendi resmim değil de, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, aklınıza kim gelirse, kim olursa bastırsam tıkarlar mı? Tıkarlar. İnönü resmi olsa? Gene tıkarlar.

O zaman bayrağın üzerine Atatürk resmi koyunca niçin tıkmıyorlar? Atatürk olduğu için."

Yazının tamamı için TIKLAYIN! 

Etiketler :