Gözaltına alınan öğretim üyeleri Prof. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı serbest bırakıldı

Gözaltına alınan öğretim üyeleri Prof. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı serbest bırakıldı
Bu sabah gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Anadolu Kültür'den Asena Günal ve Bora Sarı serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklu iş insanı Osman Kavala ile ilgili yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Anadolu Kültür A.Ş. yöneticileri ve akademisyenlerden 3 kişi serbest bırakıldı. Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı’nın yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, bu sabah gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Asena Günal ve Anadolu Kültür üyesi Bora Sarı, ifadeleri alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan diğer kişilerin ifade işlemleri ise devam ediyor, 7 kişi içinse yakalama kararı bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün “Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde hareket etmekle” iddiasıyla gözaltına alındığı açıkladığı 13 isim şöyle: Betül Tanbay, Turgut Tarhanlı, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay, Meltem Aslan Çelikkan, Asena Günal, Çiğdem Mater, Bora Sarı, Ayşegül Güzel, Hande Özhabeş, Filiz Telek, Yiğit Aksakoğlu, Yusuf Cıvır.