Google'dan yeni güvenlik önlemi

Google'dan yeni güvenlik önlemi
Günümüzde sıklıkla rastladığımız veri sızıntısı problemine Google bir Chrome eklentisi ile el attı. Chrome’un yeni eklentisi ile birlikte dört milyarlık kullanıcı adı ve şifre havuzunda kullanılan şifrenin sızıp sızmadığı öğrenilebilecek.

Google, Password Checkup eklentisini, veri ihlallerinden etkilenen hesapları tekrar güvenli hale getirmenize yardımcı olmaktadır. Nerede oturum açıyor olursanız olun, girdiğiniz kullanıcı adı ve şifre Google’ın bildiği bir veri ihlalinde görünmesi nedeniyle artık güvenli değilse uyarı alırsınız. Lütfen şifrenizi sıfırlayın. Aynı kullanıcı adını ve şifreyi başka hesaplarda kullanıyorsanız lütfen ilgili hesaplarda da şifrenizi sıfırlayın.

Password Checkup özelliği gizlilik göz önünde bulunarak geliştirilmiştir. Bu özellik; hesaplarınız, şifreleriniz veya cihazınızla ilgili kimlik bilgilerini hiçbir zaman bildirmez. Güvenli olmayan kimlik bilgilerini bulan arama sayısına (uyarı nedeniyle şifrenin değiştirilmiş olup olmamasından bağımsız olarak) dair anonim bilgileri ve kapsanan site sayısını artırmak amacıyla ilgili alan adını raporlarız.

ÜCRETSİZ OLACAK

Pasword Checkup eklentisinin güvenli olduğunu duyuran Google, aynı zamanda ücretsi olacağını da açıkladı. Aşağıdaki linkten eklentiye ulaşabilirsiniz.

PASSWORD CHECKUP

Etiketler :