Gözünüz aydın! Google Play Store ve App Store uygulamalarına da KDV geliyor!

Gözünüz aydın! Google Play Store ve App Store uygulamalarına da KDV geliyor!
Maliye Bakanlığının yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştığı yurtdışı alışverişlerine getirmeyi planladığı KDV zorunluluğu ile ilgili çalışmada ilk taslak tamamlandı. Google Play Store ve App Store uygulama mağazaları,...

Maliye Bakanlığının yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştığı yurtdışı alışverişlerine getirmeyi planladığı KDV zorunluluğu ile ilgili çalışmada ilk taslak tamamlandı. Google Play Store ve App Store uygulama mağazaları, müzik mağazaları ve alan adı satımı gibi hizmetlere zorunlu KDV getirilmesi planlanıyor. Bankalar, yapılan her alışverişi Maliye’ye rapor halinde sunacaklar.

YURT DIŞINDAN DA ALSANIZ TÜRKİYE'DE İSENİZ KDV ÖDEYECEKSİNİZ!

Yurt dışında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin özellikle de dijital içerikler üzerinden para kazanılan mecraların vergi ödemesi sorunsalı sadece ülkemizde değil küresel ölçekte de birçok ülkede çok konuşulan bir konu. Ülkemizdeki yasal durumlara göre satış ülkemiz sınırları içindeki kullanıcılara gerçekleştiği için hukuki olarak vergi ödeme zorunluluğu geliyor.

Hukuki olarak böylesi bir durum ifade edilse de işin somut olarak vergilendirilmesi, bu verginin alınması da ciddi bir sorun. Yabancı ülkelerde de bu soruna tam bir çare bulunabilmiş değil. Maliye Bakanlığı’nın bilindiği kadarıyla yaz aylarından bu yana bu konu üzerinde çalışmaları sürüyordu. Yeni gelişmeler ise bu noktadaki taslağın tamamlandığına işaret ediyor

APP STORE VE GOOGLE PLAY STORE

Edinilen ilk bilgilere ve bakanın daha önceki açıklamalarına göre Türkiye’deki vatandaşlara uygulama, oyun, müzik, kitap, alan adı gibi içerikleri dijital olarak satan mağazalar öncelikli alan oldu. Tebliğ taslağına göre bankalar, kartlar ile yapılan bu odaktaki hareketleri maliyeye bildirmekle yükümlü olacak.

Tüm şirketlere resen vergi tahsisi işlemi yapılacak ve kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren vergi ödemesi zorunlu hale gelecek. Maliye de ülkemizdeki diğer ticari şirketlere uygulandığı gibi Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre vergiyi tahsil etme yoluna gidecek.

Etiketler :