Goldman Sachs: Kripto paralar sıfırlanabilir

Goldman Sachs: Kripto paralar sıfırlanabilir
Goldman Sachs kripto para piyasası ile ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Kripto para birimleri geçen ayki düşüşle 500 milyar dolar civarında piyasa değeri kaybederken Goldman Sachs’in küresel araştırma biriminin araştırmasına göre durum daha da kötüye gidebilir.

Bazı kripto para birimlerinin mevcut formu ile ayakta kalamayacağı bildirilen raporda gelecekte yerlerine geçecek rakipler nedeniyle birçok kripto para biriminin değerlerinin sıfırlanmasına hazır olunması gerektiği kaydedildi.

GOLDMAN SACHS: HAYATTA KALAMAYACAK

5 Şubat tarihli Steve Strongin imzalı raporda, farklı para birimleri arasındaki korelasyonun endişe verici olduğu belirtilirken, öz değeri olmayan para birimlerinin hayatta kalamayacağı ifade edildi.

Günümüz dijital para birimlerinin, uzun işlem süreleri, güvenlik kaygıları, yüksek bakım maliyeti gibi nedenlerle uzun dönemde güçte kalma kabiliyetine sahip olmadığı vurgulanan raporda Bitcoin’in ABD’de vadeli işlemlere açılmasının da bu kaygıları gidermediği belirtildi. İnternet balonu patladığında gözde olan bir çok şirketin bugün hayatta olmadığının altı çizilerek, kripto paralarda da ilk olma avantajının da önemli olmadığı not edildi.

Bitcoin, Ripple, Ethereum ve Litecoin’deki son haftalarda hızlanan düşüş Çarşamba günü de devam ediyor.

BITCOIN NE KADAR?

Kripto para piyasası bugün de düşüş ivmesi kaydediyor.

Bitcoin TSİ 08:55 itibariyle yüzde 4 düşüşle 7 bin 473 dolardan işlem gördü. Litecoin yüzde 3 düşüşle 140 dolar, Ripple yüzde 5 değer kaybıyla 0,72 dolardan, Ethereum da yüzde 5 düşüşle 751 dolardan alıcı buldu.

Etiketler :