Gökçek'ten ODTÜ ısrarı! "Yolu yapacağız..." dedi, Oda'yı hedef aldı...

Gökçek'ten ODTÜ ısrarı! "Yolu yapacağız..." dedi, Oda'yı hedef aldı...
Melih Gökçek, tepkilere rağmen yol projesinden geri adım atmayacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tartışmalı yol projesini gerçekleştireceklerini duyurdu.

Gökçek, ODTÜ'den geçecek yola karşı çıkan Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'na seslenerek "Bu yolu ya yapacağız ya yapacağız. 1071 Malazgirt Bulvarı'na en çok karşı çıkan kendileriydi, ama şimdi en çok kullanan kendileri oldu" dedi.

TRT Radyo Haber'de Osman Altınışık'ın 'Herkes Konuşuyor' programına konuk olan Başkan Gökçek, Ankara'ya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gökçek, "Konya Yolu'na bir alternatif yapılacak ve aynı zamanda hemen hastanenin yanından geçecek bulvarı, İncek'e bağlayacak bir yola ihtiyacı var. Bunun için en uygun yer ODTÜ'nün yan kısmından geçmektir. Biz bunu ODTÜ'ye teklif ettik. ODTÜ her zaman, her şeye karşı çıktığı için buna da karşı çıktı. Şimdi, bu yollara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası da sol karakterlerine uygun karşı çıkma eylemlerini ortaya koyuyorlar. Boşuna heves etmesinler. Nasıl 1071 Malazgirt Bulvarı bitirildiyse, buralar da bitirilecek. Bizim başka çaremiz yok. Biz buralara konut, ticaret merkezi yapmayacağız. Halkın ihtiyacı olan yolu yapacağız. Bu yolları da ya yapacağız, ya yapacağız. Ve halkın hizmetine açacağız" dedi.

Etiketler :