Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan kırmızı et açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan kırmızı et açıklaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya kırmızı et fiyatları soruldu. Bakan Fakıbaba yıllardır süregelen sorunu çözmek için 2 buçuk ay zaman istedi. 

Geçtiğimiz günlerde kabinede yaşanan değişiklikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Eskişehir’de gazetecilere yaptığı açıklamada kırmızı et konusuna değindi. Bakan Fakıbaba, bu konuda herkesin mutlu olmasını sağlayacak planları olduğunu açıkladı, vatandaştan süre istedi.

“Bizim hem 2017 yılı planlarımız var, hem 2018 planlarımız var. Bu planlarımız iyi midir, kötü müdür halkımız karar verecek. Biraz, 2 ay, 2.5 ay bana müsaade etsinler, iyi olursa tabi ki alkışı hak etmiş oluruz, valla kötü olursa hakikaten üzücü bir olaydır. En çok ben üzülürüm. Çünkü ben başarısızlığı hayatımda kabul etmeyen kişiyim. Arkadaşların, sizlerin duasını istiyoruz. Samimi bir şekilde burada yine hem üretici, hem ortadaki sanayiciyi esnafı, ithalatçıyı herkesi kucaklayan, sonunda tüketiciye giden, tüketicinin de mutlu olabildiği, kazan, kazan, kazan dediğim, insanların mutlu olduğu bir formülü bulmamız lazım.” dedi.

“Deseniz ki bu et fiyatlarından insanların hepsi mutlu mu, değil. Bunu ben çok iyi biliyorum.” diyen Bakan Fakıbaba,  “Bazıları mutlu, bazıları mutsuz. Onun için herkesin mutlu olabileceği kazan, kazan, kazan dediğimiz planlarımız var. 4 aylık planımızı yaptık. Bizim amacımız 80 milyon insanın mutlu olması. bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Daha önce alınan önlemlere rağmen istenen seviyeye düşmeyen et fiyatları konusunda Bakan Fakıbaba’nın ne gibi adımlar atacağı merak ediliyor. Vatandaş ise ucuza yiyeceği etin hayalini kurmaya devam ediyor.

Etiketler :