Gezi Parkı eylemleri ile ilgili soruşturma başlatıldı! Önemli isimler ifadeye çağrıldı

Gezi Parkı eylemleri ile ilgili soruşturma başlatıldı! Önemli isimler ifadeye çağrıldı
Gezi Parkı eylemleriyle ilgili geçtiğimiz haftalarda iddianamesiz 1 yıldan fazla süredir tutuklu yargılanan Osman Kavala ile bağlantılı olduğu ileri sürülen akademisyenler gözaltına alınmıştı

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili geçtiğimiz haftalarda iddianamesiz 1 yıldan fazla süredir tutuklu yargılanan Osman Kavala ile bağlantılı olduğu ileri sürülen akademisyenler gözaltına alınmıştı. Şimdi de Gezi eylemleri soruşturması kapsamında önemli isimler ifadeye çağrıldı.

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Gezi Parkı eylemleri soruşturması genişletildi. Taksim Dayanışması’nın sözcülerinden, TMMOB avukatı Can Atalay, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tayfun Kahraman ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Parti Meclisi üyesi Ahmet Saymadı ve HDP üyesi Haluk Ağabeyoğlu ifadeye çağrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından telefonla arananlar ifade için davet edildi. Kahraman dün ifadesini verdi. Diğer isimlerin bugün ve yarın ifade vermesi bekleniyor. Gezi Parkı soruşturması çerçevesinde iş insanı Osman Kavala ile bağlantılı oldukları iddiasıyla yapılan ilk operasyonda Yiğit Aksakoğlu tutuklanmıştı. Soruşturmada, Türkiye Komünist Partisi’nin eski üyesi olan emekli yüzbaşı Murat Papuç’un tanık olarak ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

Papuç, ifadesinde, Gezi Parkı eylemlerini uluslararası güçlerin finanse ettiğini, Taksim Dayanışması’ndan Can Atalay’ın da finansör olduğunu iddia etmişti. Papuç, 2014’te TKP’den ayrılan 24 kişinin bu güçlerle bağlantılı olduğunu ileri sürmüştü.

Papuç daha sonra savcılığa gönderdiği dilekçede, psikiyatrik sorunları nedeniyle TSK’dan emekli edildiğini ve söz konusu iddiaların kendisine ait olmadığını ifade etmişti.

Etiketler :