George Orwell'in oğlu: Dünya bugün babamın hayal ettiklerini yaşıyor

George Orwell'in oğlu: Dünya bugün babamın hayal ettiklerini yaşıyor
George Orwell'ın oğlu Richard Blair Orwell gerçekleştirilen söyleşide Richard Blair, "Dünya bugün babamın hayal ettiklerini yaşıyor, babamın kitaplarında savunduğu tezler hayat tarafından doğrulandı" dedi.

Tuhaf Dergi'den Eylem Kaftan ünlü yazar George Orwell'ın oğlu Richard Blair Orwell ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Richard Blair söyleşide ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Richard Blair, babasının evlendikten bir süre sonra çocuk sahibi olmak istediğini ancak eşi Eileen’le çocuk sahibi olamadığı için evlat edinmeye karar verdiklerini söylüyor. Richard Blair, Orwell'in aile içinde nasıl biri olduğunu “Babam yanımdayken büyümeye devam etmeyi çok isterdim birlikte çok az vakit geçirmiş olsak da George Orwell olağan üstü bir baba."

“Babam tüm hayatını yalanların maskesini indirmeye adadı.” diyen Richard Blair, babasından öğrendiği en önemli erdemin dürüstlük olduğunu söylüyor. “Babamın kitaplarında savunduğu tezler hayat tarafından doğrulandı. Dünya bugün babamın hayal ettiklerini yaşıyor.” diye devam ediyor. Gerçeklerin sürekli olarak manipüle edilmesinin yazarın en çok canını yakan şey olduğunu ifade eden Richard Blair, manipülatif söylemlerden uzak oluşunun George Orwell’i yazar olarak ayırt edici kıldığını düşünüyor.

Gerçeklerin sürekli olarak manipüle edilmesinin yazarın en çok canını yakan şey olduğunu ifade eden Richard Blair, manipülatif söylemlerden uzak oluşunun George Orwell’i yazar olarak ayırt edici kıldığını düşünüyor. “Babamla beraber yeni bozulmuş arabanın arkasında oturuyorduk. O zamanlar çok sık olurdu bu. Arabanın tamir edilmesini bekliyorduk. O bana minik hikâyeler anlatıp, Beatrix Potter okuyordu. Sanırım kalbinin derinliklerinde bunun benle geçirdiği son anlar olduğunu, bir daha geri dönmeyeceğini biliyordu.” diye cevaplıyor.

George Orwell kimdir?

20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önemli yazarları arasında olan Orwell, distopik bir başyapıt olan Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı romanı ve bu romanda yarattığı Big Brother (Büyük Birader) kavramı ile tanınır. Eserlerinde yer alan netlik, zeka, sosyal adaletsizliğe karşı farkındalık ve totalitarizme karşı duruşu onun imzası niteliğindedir.

Etiketler :