Gencebay: Alet olacağıma ölürüm daha iyi

Gencebay: Alet olacağıma ölürüm daha iyi
Orhan Gencebay, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hakan Çelik ile Hafta sonu programına katıldı. Orhan Gencebay programda, bundan sonraki süreçte MESAM'da bulunmak istemediğini söyledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Hakan Çelik'in, "Arif Sağ'ın sağlık problemleri bulunuyor" sözleri üzerine Orhan Gencebay, "Arif benim 57 yıllık dostum bir an evvel iyileşmesini diliyorum" dedi.

Orhan Gencebay, bundan sonraki süreçte MESAM'da bulunmak istemediğini söyleyerek, "Son derece kırgınım. Artık MESAM'da bulunmayabilirim. MESAM'ın olması şart Türk müziğinin iyi olması için. Geçici görevi alan arkadaşlara başarı diliyorum" ifadesini kullandı.

"MESAM'ın 2400 üyesinin olağansütü genel kurula gelmesini rica ediyorum" diyen Orhan Gencebay, "müzik endüstrisinin kurtulması buna bağlı" dedi.

'BEN AŞIK VEYSEL'DEN İLHAM ALDIM'

Hakan Çelik'in kime kırgısınız sorusuna Orhan Gencebay, "Alevilik hakkımda çıkan yalan dolan haberler var, bunlar doğru değil. Ben bu kültürden geliyorum. Ben, Aşık Veysel'den ilham aldım. Benim söylediğim Alevi deyişleri var. "Alevilik, gerçek Alevilik Türklüğün özünde vardır" diye konuştu.  MESAM Başkanlığı döneminde, Alevi sanatçıların hakkını korumadığı iddia edilen Gencebay, bu suçlamaya çok sert tepki gösterdi ve "İki mezhep arasında çıkartılmaya çalışılan ayrıştırmaya alet olacağıma ölürüm daha iyi" dedi.

Orhan Gencebay, şöyle devam etti:

"Akil insanlara niye katıldım, Beşir Atalay aradı; "sizi kanaat önderi seçtik, akil insanlar arasına bu görevi üstlenir misiniz?" diye sordu. Ben de;  Sayın bakanım bunu sokaktan geçen adama sorsanız büyük onur duyar. Büyük bir şereftir dedim. Yine böyle bir görev olsa ülkem için vatan için seve seve yaparım"

MSG VE MESAM BİRLEŞİRSE DAHA İYİ OLUR'

"MSG ve MESAM birleşirse daha iyi olur. Umarım bir gün olur. Telif haklarının en olduğunu insanlara anlatmamız lazım. Telif hakkının ne olduğunu bilen insanların başkan olması gerekiyor. Bu da 2400 asıl üyenin içerisinden olur. Ama gelmiyorlar ki..."

'ARABESK MÜZİK YOKTUR'

Orhan Gencebay,  "Arabesk müzik yoktur. Bilimsel dayanağı yoktur. Benim yaptığım Türk müziğinin devamıdır. Sazı ilk 7 yaşımda elime aldım. 10 yaşında ilk bestemi yaptım. Bin tane bestem var 600 tanesi daha yayınlanmadı" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :