Gebze’de viyadük çöktü: Üç işçi öldü, bir işçi sağ kurtarıldı

Gebze’de viyadük çöktü: Üç işçi öldü, bir işçi sağ kurtarıldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı mevkiinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadüğün beton blok parçası montaj çalışması sırasında çöktü. Yaşanan olayda en az 4 işçi beton blok altında kaldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı mevkiinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadüğün beton blok parçası montaj çalışması sırasında çöktü. Yaşanan olayda en az 4 işçi beton blok altında kaldı. Olay yerinde yerinde kurtarma çalışmalarına katılan ekipler 3 işçinin cansız bedenine ulaştı. Bir işçi yaralı olarak kurtarıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soruşturma başlatarak iki müfettiş görevlendirdi. Kazayla ilgili Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı aldı.

Olay, Gebze Tavşanlı mevkiinde meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan 7 nolu viyadük inşaatında meydana geldi. Viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada çökme yaşandı. Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan işçiler aşağı düşerek enkazın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi.

3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Uzun süren çalışmalar sonunda enkaz altında kalan üç işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşanan kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri ile birlikte kurtarma ekipleri sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kazayla ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliğince, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton bloğun düşmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsü’ne yakın bir noktada yapılan viyadüğe, ikinci kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle düşmesi sonucu iş kazası meydana geldiği belirtildi.

Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında birtakım yanlış bilgiler ve görüntülerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için yayın yasağı alındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“İş kazasıyla ilgili Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, Kuzey Anadolu Otoyolu inşaatı Gebze ilçesi Tavşanlı Mahallesi kısmında yer alan Osmangazi Köprüsü bağlantı yolundaki viyadük inşaatı çalışmaları sırasında meydana gelen iş kazasında göçük altında bulunan yaralıların çıkarılmaları çalışmaları devam etmekte olduğundan, toplum sağlığının ve ahlakının zedelenmemesi, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için kamunun menfaati olduğundan, yazılı ve internet üzerinden yapılacak yayınlara 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi gereğince yayın yasağı kararı verilmiştir.”

Öte yandan, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazayla ilgili soruşturma açıldığı ve konuyla ilgili 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

AJANSLAR

Etiketler :