Gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı

Gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı
BirGün muhabiri Zeynep Kuray'ın ablası Sema Kuray, evlerine saat 22.30 civarında polis baskını yapıldığını bildirdi.Sema Kuray, Zeynep Kuray'ı gözaltına almak için eve gelen polislerin evde arama yaptıklarını ve Kuray'ın...

BirGün muhabiri Zeynep Kuray'ın ablası Sema Kuray, evlerine saat 22.30 civarında polis baskını yapıldığını bildirdi.

Sema Kuray, Zeynep Kuray'ı gözaltına almak için eve gelen polislerin evde arama yaptıklarını ve Kuray'ın cep telefonuna el koyduklarını aktardı.

Evde arama yapan polis Kuray'ı gözaltına aldı. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı öğrenilen Kuray, emniyete götürüldü.

Babası 68 kuşağın önde gelen isimlerinden

Gazeteci Zeynep Kuray, Sarp Kuray'ın kızı. Eski 68'li Sarp Kuray ve yol arkadaşları geçen Haziran ayında CHP'ye katılmıştı.

Yaklaşık 8 yıllık mahkumiyetinin ardından 2016 yılının Kasım ayında cezaevinden tahliye olan Sarp Kuray bu yıl Haziran ayında CHP grup toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından rozet takılarak parti üyesi oldu.

Kuray, 16 Haziran Örgütü'nün kurucusu olduğu iddiasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, AİHM'in adil yargılama yapılmadığı hükmünün ardından yeniden görülen davada, yine müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Davaya konu olan 16 Haziran Örgütü'nün Kuray'dan başka üyesi bulunmadığı ortaya çıkmıştı,

Sarp Kuray tahliye olurken şunları söylemişti:

"Sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken onlara bir söz vermiştim. Burada onlardan insanları görüyorum. Dedim ki ömrüm olursa bu cezaevinden devrimci çıkacağım dedim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Ben 68 baş kaldırısını bir ayağıyla Deniz Harp Okulu'nda, bir ayağıyla Dev Genç içinde yetişmiş bir insanım. Bize eğilmek bükülmek yakışmaz. Bizi hiçbir kuvvet, ne zorbalık ne batakçı gericilik sindiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum."

Etiketler :