Gazeteci ve tercüman Meşale Tolu'dan 'eve dönüş' paylaşımı

Gazeteci ve tercüman Meşale Tolu'dan 'eve dönüş' paylaşımı
'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılanan gazeteci ve tercüman Meşale Tolu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "17 aydan sonra eve dönüş" şeklinde açıklama yaptı.

'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılanan gazeteci ve tercüman Meşale Tolu hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı. Tolu'nun "17 aydan sonra eve dönüş" şeklinde mesajla birlikte yaptığı paylaşım şu şekilde:

[embed]

 "SAVCININ İTİRAZI REDDEDİLDİ"

Meşale Tolu gazetemize yaptığı açıklamada nisan ayından beri avukatlarının İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için başvurular yaptığını ancak bu talebin her defasında reddedildiğini söylemişti. Son yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ancak bu kez savcının bu karara itiraz ettiğini aktaran Tolu, “Savcı’nın itirazı bir üst mahkeme tarafından reddedildi" ifadelerinde bulunmuştu.

"EŞİMİN YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILMADI"

Çocuğum Almanya’da okula kayıtlıydı. Şimdi okuluna devam edebilecek. Benimle aynı dosyadan yargılanan eşimin ise yurtdışı yasağı kaldırılmadı” diyen Tolu, yargılandığı davanın devam ettiğini anımsatarak, “Hakkımda beraat kararı verilene kadar sürecin takipçisi olacağım. Ben her zaman tutuklu olanın sadece ben olmadığı gerçekliğine değindim. Çok sayıda gazeteci düşüncelerini dile getirdikleri için şu an tutuklu” diye konuşmuştu.

16 EKİM'DE DEVAM EDİLECEK

Meşale Tolu hakkındaki karar, Almanya-Türkiye ilişkilerindeki yumuşamanın bir işareti olarak yorumlanıyor. Geçen yıl 18 Aralık’ta tahliye edilen Tolu’nun yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için daha önce yaptığı başvurular reddedilmişti. Örgüte üye olmakla suçlanan Tolu hakkındaki davaya 16 Ekim’de devam edilecek.

NE OLMUŞTU?

Alman vatandaşı Tolu, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ve insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in Türkiye’de tutuklanması, geçen yıl Türkiye-Almanya ilişkilerinin gerilmesine neden olmuştu. Yücel ve Steudtner, Alman siyasilerin girişimleri sonucu serbest bırakılmış ve Almanya’ya geri dönmüşlerdi.

Etiketler :