Gazeteci Derya Okatan serbest bırakıldı

Gazeteci Derya Okatan serbest bırakıldı
Polisin tacizine uğrayan Merve Demirel ile konuşan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, sabah saatlerinde evinde gözaltına alınmıştı. Okatan ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Polisin tacizine uğrayan Merve Demirel ile konuşan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, sabah saatlerinde evinde gözaltına alınmıştı. Okatan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Merve Demirel’e gözaltına alırken cinsel saldırıya uğradığı görüntülerle ilgili "Babası FETÖ'cü" açıklamasını yapmıştı.

Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alındı.

ETHA'da yer alan habere göre, Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Okatan'ın evinde arama yapıldığı bildirildi.

Derya Okatan son olarak, Ankara'da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı.

OKATAN SERBEST BIRAKILDI

Evinde yapılan aramanın ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Derya Okatan'la avukatların görüşme talebi reddedilmişti. Okatan emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SÖYLEŞİDE NE DEMİŞTİ?

Derya Okutan'a konuşan Demirel, yaşananları şöyle anlattı: “TAYAD olarak 16 Şubat günü halkın avukatlarının açlık grevinin 24. gününde, hukuksuzca tutuklanmalarına karşı Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptık, 3 kişiydik. Polisin müdahalesi oldu. Gözaltına alınırken bir polis tacizde bulundu, bu da görüntülendi.”

İŞKENCEDİR, HAYSİYETSİZLİK POLİSE AİT

Polis tacizini işkence olarak tanımlayan Demirel, “İşkence sadece fiziksel zarar değildir, bu da bir işkencedir” dedi ve şöyle devam etti:

“Polisin haysiyetsizce yaptığı muamelenin yarattığı utanç kesinlikle polise aittir. Bu utanç bana yüklenemez. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin, tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir. Bu bilinci kazandığımızda biz kadınlar olarak kesinlikle utanmamalıyız. Bu eylemi ben tutsak arkadaşlarımız adına yapıyordum. Bunları düşündüğümde bizimle tacizci polisler arasında bir barikattır bu. Hiç utanç duymadım. Geri çekilmek, sinmek istemedim. Zaten aynı gün saat 18.00’da Yüksel Caddesi’nde yapılan eyleme de katıldım.”

Bir avukatın kendisi için “Keşke yüzünü gizleseydik, bir yaşantısı, itibarı var” dediğini aktaran Demirel, “Ben bunu kesinlikle reddediyorum. İtibarsızlaşmak söz konusu değil. Bu erkek egemen anlayışın kalıntıları. Maalesef taciz, tecavüze uğrayan kadınların adları duyulduğunda itibarsızlaşacak gibi algılanıyor. Öyle değil, itibarsızlaşan biz değiliz” diye konuştu.

EMNİYET BÖYLE SAVUNMUŞTU

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Merve Demirel’e gözaltına alırken cinsel saldırıya uğradığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Cinsel saldırı yaşanmadığı ve videoların bütün ele alınmadığı iddia edilen açıklamada, “M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” denildi.

SOYLU'DAN DA TUHAF AÇIKLAMA

Üniversite öğrencisi Merve Demirel’in polisin cinsel tacizine uğramasına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra kargatulumba gözaltına alınırsınız." dedi.

Etiketler :