Galatasaray'ın o pankartına soruşturma

Galatasaray'ın o pankartına soruşturma
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sarı kırmızılı taraftarların yaptığı koreografiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan soruşturma talimatı verildiği öğrenildi.

Derbi öncesinde Galatasaray tribünlerinde açılan koreografinin bir mesaj mı taşıdığı yönündeki kuşku sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Bugün Başbakanlık pankartla ilgili soruşturma talimatı verdi.

FETÖ LİDERİ GÜLEN'İN SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Ayağa kalk Sakarya" ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray tribünlerinde "Ayağa kalk" yazılı bir pankartın açılması sosyal medyada büyük tepki gördü.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Tartışmalar sürerken Galatasaray cephesinde bugün yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mayıs 2017'de Bursa'da açılan "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk" pankartından yola çıkarak hazırlanan, sayısız ödül almış "Rocky" filminin temasının işlendiği görsel şölen zavallıca çarpıtılmaya çalışılmaktadır. Aylardır Galatasaray tribünlerinde olan bir pankartın, kimsenin hayalinden geçemeyecek bir koreografiyle sunulmasını aşağılık terör örgütüne bağlayıp bu görsel muhteşemlikte bile o terör örgütünün reklamını yapan; koreografi bahane edilerek yine aşağılık terör örgütünün eli kanlı lideriyle Galatasaray ismini yan yana getirmeye çalışan hangi kurum, hangi kişi, hangi sosyal medya hesabı varsa her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. "

Etiketler :