G.Kıbrıs: "Suriye’deki askeri harekatlara katılmayacağız"

G.Kıbrıs: "Suriye’deki askeri harekatlara katılmayacağız"
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Kıbrıs'ın diğer ülkelerin Suriye topraklarında planladığı olası bir harekata herhangi bir şekilde katılmaya niyetli olmadığını belirtti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Güney Kıbrıs'ın diğer ülkelerin Suriye topraklarında planladığı olası bir harekata herhangi bir şekilde katılmaya niyetli olmadığını belirtti.

Basın mensuplarına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prodromou, Güney Kıbrıs'ın harekâta dâhil edilmediğini ve bu nedenle herhangi bir güvenlik tehdidinin söz konusu olmadığını söyledi.

"HERHANGİ BİR HAREKATA KATILMAYACAĞIZ"

Prodromou, "Bölgemizde neler olup bittiğine dair birçok tartışma var, fakat Güney Kıbrıs'ın harekâta katılmadığı, Güney Kıbrıs'tan herhangi bir gönderim olmadığı ve elbette ki Güney Kıbrıs için herhangi tehlike olmadığı anlaşılıyor olmalı. Bu sorunları açıklığa kavuşturmalıyız, bu günlerde yapılan müzakereler sırasında, Güney Kıbrıs'ın planlanan veya planlanacak olan herhangi bir harekata katılmadığı ve Güney Kıbrıs'ın kendisi için herhangi bir güvenlik tehdidi bulunmadığı açıkça anlaşılmalı" ifadelerini kullandı.

Etiketler :