Futbolun Spartaküs'ü Metin Kurt anıldı

Futbolun Spartaküs'ü Metin Kurt anıldı
Yaşamını futbolcuların örgütlenme mücadelesine adayan devrimci spor emekçisi Metin Kurt, ölümünün 5'inci yıl dönümünde anıldı.

Endüstriyel futbola karşı mücadelesiyle, komünist spor emekçisi kimliğiyle, futbolu borsadan kurtarıp arsada halkçı bir spor faaliyetine dönüştürme çabasıyla hafızalarda yerini koruyan, eski Milli Takım ve Galatasaray oyuncusu Metin Kurt'un yaşamını yitirmesinin üzerinden üzerinden beş yıl geçti.

Bugün Metin Kurt için sosyal medyada açılan #MetinKurt etiketi Twitter'da en çok konuşulan konular (TT) listesine girdi. Galatasaray’la özdeşleşen futbolcu için farklı takımların taraftar gruplarından da çok sayıda anma mesajı yayımlandı. Anma mesajlarında Metin Kurt’un futbolcuların örgütlenme mücadelesine yaptığı katkılar öne çıkarıldı.

15 Mart 1948'de Kırklareli'de doğan Metin Kurt, 2012 yılında 64 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

Altay'da başlayan profesyonel futbol yaşamına PTT'de devam eden, Galatasaray'da forma giydiği 1970-1976 arası ülkenin en gözde futbolcuları arasında yer alan Metin Kurt, futbolu Kayserispor'da bıraktı. 26 kez milli formayı giyen Metin Kurt, 4 gol kaydetti.

Futbolcuların sendikalaşma mücadelesinde öncü bir rol üstlenen Metin Kurt, 2010 yılında Devrimci Spor Emekçileri sendikasını kurmuştu. Yaşamını yitirdiğinde halen sendika başkanlığı görevini sürdüren Metin Kurt, 2011 seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP)  milletvekili adayı olmuştu.

Etiketler :