Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul gözaltında!

Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul gözaltında!
Vakfın kurucusu Kuytul gözaltına alındı.

Adana Emniyeti, sabahın erken saatlerinde bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Furkan Vakfı'nın Adana'daki genel merkezi dahil birçok adreste arama yapıldı. Vakfın kurucu başkanı olarak bilinen Alparslan Kuytul da gözaltında...

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyon düzenledi. Polisin vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerinde aramaları sürerken 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul da var.

KOÇ BAŞLARIYLA KIRILDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında, demir kapılar, koç başlarıyla kırıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri kuş uçurtmadı. Adana'daki genel merkezin yanı sıra Niğde ve Elazığ'da da operasyonlar düzenlendiği belirtiliyor. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Etiketler :