Fransa'da terör alarmı: Paris'te askerlere çarpıp 6 askeri yaralayan kişi operasyonla yakalandı

Fransa'da terör alarmı: Paris'te askerlere çarpıp 6 askeri yaralayan kişi operasyonla yakalandı
Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında bir araç askerlere çarpıp kaçtı, ikisi ağır, 6 yaralı var. Polis operasyon başlattı.Paris Emniyeti operasyon başlatıldığını açıklarken olayın terör saldırısı olup olmadığı...

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında bir araç askerlere çarpıp kaçtı, ikisi ağır, 6 yaralı var. Polis operasyon başlattı.Paris Emniyeti operasyon başlatıldığını açıklarken olayın terör saldırısı olup olmadığı inceleniyor. Devriye gezen askerlere çarpan saldırganın kaçmayı başardığı belirtildi.

Öte yandan Fransa'nın kuzeyinde bit otoyolda polis silahlı çatışmaya girdi ve bir kişiyi tutukladı. Tutuklamanın sabah saatlerinde Paris'te gerçekleşen saldırıyla ilgisi olup olmadığı henüz kesinlik kazanmadı. Tutuklanan kişinin polis tarafında vurulduğu belirtiliyor.

Reuters'ın haberine göre Paris'in güneybatısında yer alan Levallois-Perret bölgesinde bu sabah yaşanan olayda bir araç askerlere çarpıp kaçtı. Olayda 6 askerin yaralandığı, iki askerin durumunun ağır olduğu bildirildi

Levallois Belediye Başkanı Patrick Balkany, BMW marka bir aracın askerlerin üzerinde sürdüğünü ve 'kasıtlı bir eylem' olduğunu şüphe bulunmadığını söyledi.

Belediye binası yakınında askerleri ezen saldırgan kaçmayı başardı. Özel kuvvetlerin de yer aldığı polis ekipleri Levallois-Perret mahallesinde operasyon başlattı, yerel saatle sabah 09.00 sularında gerçekleşen saldırıda kullanılan araç aranıyor.

Reuters haber ajansı, saldırıdan ilk fotoğrafları geçti.

Birkaç yıldır terör saldırılarının hedefindeki Fransa'da, son olarak Haziran ayında ünlü Champs Elysees bulvarında bir araç jandarma minibüsüne çarpmıştı. Saldırgan, olay yerinde ölmüştü.

Yine Haziran ayında, bir şüpheli ünlü Notre Dame Katedrali yakınlarında polise çekiçle saldırmıştı. Polis saldırganı vurarak durdurmuştu.

Champs Elysees'te Nisan ayında da bir polis silahla vurulmuş ve saldırıyı terör örgüt IŞİD üstlenmişti.

Fransa'da 2015 yılında mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan baskın ve bir süpermarkete gerçekleşen saldırıyla başlayan terör dalgasında, bugüne kadar 230'u aşkın insan can verdi. Ülkede ilan edilen OHAL, geçen ay yeniden uzatılmıştı. Terör tehdidi nedeniyle ülkenin birçok noktasında silahlı askerler devriye geziyor

Etiketler :