Fransa nükleer reaktörlerini kapatıyor

Fransa nükleer reaktörlerini kapatıyor
Fransa 2025 yılına kadar ülkedeki 17 adet nükleer reaktörü kapatabileceğini açıkladı.

Elektriğin yüzde 75’ini nükleer enerjisiyle karşılayan Fransa’nın 2025 yılına kadar 17 nükleer reaktörü kapatabileceği bildirildi. Fransa Çevre Bakanı, 2025 yılına kadar nükleer enerjiye olan bağımlılığı yüzde 50’ye düşürmeyi amaçladıklarını belirtti.

BirGün Gazetesi’nin haberine göre, Hulot, söz konusu hamle ile nükleer enerjiye bağımlılığı yüzde 50’3ye düşürüp, yenilebilir enerji yasasıyla uyumlu bir politika hedeflediğini söyledi.

Ayrıca Fransa, 2040 yılına kadar tüm benzin ve dizel araçların satışını da yasaklamayı planladığı ve yeni petrol ve gaz arama ruhsatlarının verilmesinin sona erdirilmesinin amaçlandığı söylendi.

2015 Dünya Nükleer Endüstrisi Durum Raporu’nda açıklanan verilere göre ortalama bir nükleer santralin ömrü yaklaşık 30 yıl. Fransa da bulunan 58 reaktörün 15 tanesi 35 yılı aşkın süredir faaliyet göstermekte. Bunların en eskisi 1977’de inşa edilen Fessenheim’dı. Fransa’nın Almanya sınırlarında yer alan Alsace eyaletinde ki bu santral, 2011’deki Fukuşima felaketi sonrası kapatılmıştı.

Etiketler :