Bu fotoğraf gerçek! Kafasını döndürebiliyor...

Bu fotoğraf gerçek! Kafasını döndürebiliyor...
Pakistanlı Muhammed, başını 180 derece döndürebiliyor!

Fotoğraftaki kişi Pakistanlı Muhammed... Başını tam 180 derece döndürebilen bir yetenek.

İnanılmaz ama gerçek! ‘İnsan baykuş’ olarak nitelendirilen 14 yaşındaki Pakistanlı Muhammed Sameer, kafasını 180 derece çevirip arkasını görebiliyor.

Pakistan’ın Karaçi şehrinde yaşayan 14 yaşındaki Muhammed Sameer, ellerinin yardımıyla kafasını omuzlarının da ilerisine kadar, yaklaşık 180 derece döndürebiliyor. Muhammed, bu şekilde arkasını da tıpkı önden gördüğü gibi görebiliyor.

KORKU FİLMİNDEN ETKİLENMİŞ

Muhammed, sıradışı yeteneğiyle ilgili keşfini ise şöyle anlatıyor: “6 ya da 7 yaşındaydım, Hollywood yapımı bir korku filminde kafasını sırtına kadar çevirebilen bir adam gördüm. Bu beni çok etkiledi. Bunun üzerine birkaç ay çalışmaya başladım ve en sonunda bunu başardım.” Genç yetenek, annesinin bu duruma başlarda tepki verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Annem boynumu çevirebildiğimi ilk gördüğünde bana bir tokat attı ve bir daha bunu asla yapmamam gerektiğini, boynumu incitebileceğimi söyledi. Ancak zamanla o da anladı ki, ben Tanrı vergisi bir yeteneğe sahibim.”

180 derecelik bir ‘bakış açısına’ sahip olan Muhammed’in en büyük hayali ise bu yeteneğini bir Hollywood filminde sergilemek... Muhammed’in yetenekleri bununla da sınırlı değil. Aynı zamanda dansa büyük bir merakı olan Pakistanlı genç, okulu bırakıp dans performansları sergilemeye başlamış.