Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi. Fitch notu BB+ olarak bıraktı. Görünüm durağan olarak bırakıldı.Fitch, 27 Ocak 2017'de Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu yatırım...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi. Fitch notu BB+ olarak bıraktı. Görünüm durağan olarak bırakıldı.

Fitch, 27 Ocak 2017'de Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir alt kademesi olan "BB+" seviyesine indirmişti.

Kredi notuna ilişkin değerlendirmede; dış finansman görünümüne olan hassasiyete bağlı stresin artışı, politik görünüm ve güvenlik koşullarında önemli bir bozulma negatif kredi notu aksiyonuna neden olabilecek faktörler olarak sıralandı.

Diğer taraftan, dışa bağımlılığı azaltacak ve yapısal eksiklikleri hedef alan reformlar ile makroekonomik verilerde iyileşmeyi destekleyen politik görünümde ve güvenlik durumunda iyileşme ise pozitif kredi notu aksiyonu sağlayacak etkenler olarak listelendi.

DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYORDU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bugün yaptığı Türkiye değerlendirmesinde, "BB+" olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyordu.