Finlandiya'da bıçaklı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı; Polis: Terör saldırısı değil

Finlandiya'da bıçaklı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı; Polis: Terör saldırısı değil
Finlandiya'nın Turku kentinde birkaç kişiyi bıçaklayarak yaralayan saldırgan bacağından vurularak gözaltına alındı. Fin polisinden yapılan açıklamada, saldırganın bacağından vurularak yakalandığı belirtildi. Yaralananlar...

Finlandiya'nın Turku kentinde birkaç kişiyi bıçaklayarak yaralayan saldırgan bacağından vurularak gözaltına alındı. Fin polisinden yapılan açıklamada, saldırganın bacağından vurularak yakalandığı belirtildi. Yaralananlar arasında çocuklar ve yaşlıların da olduğu bildiriliyor.

Polis, gözaltına alınan saldırganın gerçekleştirdiği eylemi 'şu aşamada' terör saldırısı olarak nitelemediklerini açıkladı.

​POLİS: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Finlandiya polisi daha sonra yaptığı açıklamada saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını duyurdu. Açıklamada, saldırının terör eylemi olarak değerlendirilmediği belirtildi.

Polis, saldırganın eylemi Arapça konuşarak iddiasını da doğrulayamadıklarını aktardı.

Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda, bir kişinin yerde yattığı ve üzerinin örtüldüğü görülüyor, nitekim yerel basın olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ancak ölü ve yaralı sayısıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Olayın ardından, başkent Helsinki'deki Havalimanı ile tren istasyonların da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Etiketler :