Financial Times yazdı: Suriye ile YPG'nin anlaşmasına onlar aracılık etti!

Financial Times yazdı: Suriye ile YPG'nin anlaşmasına onlar aracılık etti!
Gazete, dün Afrin'e giren Suriye hükümeti yanlısı güçlerle ilgili çarpıcı bir kulis yazısına yer verdi.

İngiltere'nin Financial Times gazetesi, Afrin harekatına karşı terör örgütü YPG'nin kontrolündeki şehir merkezine girmek isteyen Suriye hükümeti yanlısı güçlerle ilgili önemli bir kulis iddiasını yazdı.

Gazete, "Suriye-YPG anlaşmasında İran'ın rolü olabilir" kulisine yer verdi.

KARMAŞIKLAŞAN OYUNLAR

BBC Türkçe'nin haberine göre; İngiltere'nin Financial Times gazetesi, dün Afrin'e giren Suriye hükümeti yanlısı güçlerine Türkiye'nin ateş açtığını yazdı. Haberde, "Türkiye'nin bu hamlesinin Suriye'deki iç savaşın daha da yoğunlaşması riskini arttırdığı" öne sürüldü.

Son haftalarda "Suriye'deki iç savaşın merkezindeki mücadelelerin tehlikeli uluslararası güç oyunlarıyla daha da karmaşıklaştığını söyleyen gazete, buna Suriye'deki İran'a ait hedeflere ateş açtıktan sonra düşürülen İsrail jetinin de dahil olduğunu söylüyor ve şöyle devam etti;

Suriye'deki çatışma Beşar Esad yönetimine karşı bir halk ayaklanması olarak başladı ve yarattığı kaosta hem Kürtlere hem de IŞİD gibi cihatçı gruplara toprak sağlayan, karmakarışık, çok taraflı bir savaşa dönüştü. Uluslararası müdahaleler de karmaşıklığı arttırdı. ABD öncülüğündeki koalisyon, IŞİD'e karşı YPG ve müttefiklerini destekliyor. Bu da pratikte, Afrin'de iki ABD müttefikinin karşı karşıya gelmesi demek oluyor."

Etiketler :