FETÖ'cüler iş dünyasını ele geçirmek için aktif olarak çalışıyorlar

FETÖ'cüler iş dünyasını ele geçirmek için aktif olarak çalışıyorlar
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, FETÖ’nün iş dünyasının çatı örgütleri olan oda ve borsaların yönetimlerini ele geçirmek için halen aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, FETÖ’nün iş dünyasının çatı örgütleri olan oda ve borsaların yönetimlerini ele geçirmek için halen aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

FETÖ'nün deşifre olmamış kripto üyelerini yönetime getirmeye çalıştığını belirten Özdebir, kripto üyelerin listesini hükümete bildirdiğini, ancak bu kişilerden yoğun tehdit aldığını bildirdi.

Özdebir, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Özdebir, hükümetin önce Ankara Ticaret Odası (ATO) ardından da ülke genelindeki tüm oda ve borsaların seçimlerini niçin ertelediğine ilişkin bir soru üzerine “Büyüklerimizin bir bildiği vardır. ATO'da bir anda çok fazla şirket patlaması olmuş. Bizde çok fazla bir şey yok. Çünkü sanayi odasına kaydolmak için en az 10 tane adam çalıştırmak lazım. Ticaret ve sanayi odaları içinde Ankara'nın özel bir durumu var. Osman Gökçek'ten dolayı şirket sayılarında artış varmış ama yalnız o değil. Maalesef FETÖ'cüler hâlâ aktif bir şekilde çalışıyor” dedi.

KRİPTOLARI ÖNE SÜRÜYORLAR

ASO'da herkesin birbirini tanıdığını dile getiren Başkan Özdebir şöyle konuştu: “FETÖ'nün alan hakimiyeti sağlamak için bütün odalarda bu anlamda bir baskısı var. Eski sivri kişiler, kendileri çıkmasalar bile ya kripto kişileri ya da kendileri ile birlikte olmakta menfaat gördükleri kişileri yönetim için öne sürüyorlar. Bu konuda ilgili yerlere bir liste sunduk. Daha sonra o listeyi herkes duydu. O listede ismi olanlar beni tehdit ettiler. Ne yazık ki ASO'nun bu tip kişileri organlarından ihraç etme yetkisi yok. Sadece istifaya davet ederiz, ederse eder etmez ise yapacak bir şey yok.”

Özdebir, sanayiciler olarak Akkuyu nükleer santralinin yapım işlerinden pay almak için bir dizi çalışma yürüttüklerini de bildirdi. Santrali yapacak olan Rus Rosatom firmasının nükleer santral konusunda eğitim veren kuruluşuyla bir anlaşma yaptıklarını belirten Özdebir, bu kapsamda nükleer santral inşaatında kullanılacak parçaları üretebilecek yerli firmaları eğiteceklerini söyledi. Özdebir bu amaçla organize sanayi bölgesi içinde yeni bir bina satın aldıklarını bildirdi.

Özdebir, nükleer santral projelerinde görev almaya talip olan 60 yerli firma olduğunu, ancak belgelendirme konusunda eksiklikler yaşandığını ifade ederken de, “Biz Türkler olarak yazmayı çizmeyi çok fazla sevmiyoruz. Kalite sistem yönetimi açısından eksikliklerimiz var. Yoksa metali şekillendirmede son derece başarılıyız” dedi.

Etiketler :