FETÖ sanığı Mehmet Dişli'den çapraz sorguda Hulusi Akar için ilginç ifadeler

FETÖ sanığı Mehmet Dişli'den çapraz sorguda Hulusi Akar için ilginç ifadeler
15 Temmuz davasında ifade veren eski Türmgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ilişkin, "Komutan şoka girmişti, beti benzi atmıştı. Yaşar Güler'in emir astsubayının vurulduğunu duyunca iyice durgunlaştı....

15 Temmuz davasında ifade veren eski Türmgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ilişkin, "Komutan şoka girmişti, beti benzi atmıştı. Yaşar Güler'in emir astsubayının vurulduğunu duyunca iyice durgunlaştı. İşte abdest, namaz bundan sonra oldu" açıklamasında bulundu.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssünde yaşananlara dair daha önceki ifadelerini tekrar eden Mehmet Dişli, Org. Hulusi Akar ile Çankaya Köşkü'ne gidişlerini de anlattı, "Çankaya köşküne sayın Genelkurmay Başkanının yanındaki tek Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bendim. Madem ben şüpheliydim, neden sayın Genelkurmay Başkanı hükûmet üyelerinin önünde 7 saat o kritik konularda silahlı birimlere onca emri iletmeme müsaade etti?"

Hulusi Akar'ın ifadeleri için, "Yaşadığı travmatik olayların etkisi olabilir" diye konuşan Dişli, “Geçen zaman içerisinde olayları çok daha makul, mantıklı değerlendireceğine inanıyorum. Kur’an’da derki fitne öldürmekten kötüdür. Sanıyorum o kargaşa ortamında bir fitneye maruz kaldı. Neler yaşadıklarımızı, kendisiyle neler konuştuğumuzu en iyi sayın Hulusi Akar bilmektedir. O hangi konumdaysa benim de o konumda olmam gerek. Genelkurmay Başkanı dışında kimseden emir almadım, kimseye emir vermedim.”

Başkan Giray, Hulusi Akar'ın ifadesinden kendisiyle ilgili bölümleri hatırlatması üzerine Dişli, "O sözleri doğru değildir. Bunları niye söyledi anlamadım. İnşallah buraya gelir, açıklar" dedi. Dişli, Akar'ın ağzının havlu ile kapatılması konusunda da şunları söyledi: "Ağzına havlu gibi hatırlayamadım. İçeri girenlerin elinde havlu, sprey vardı, ama kullanıldı mı, kullanılmadı mı o yoğunlukta hatırlayamıyorum. Komutan şoka girmişti, beti benzi atmıştı. Yaşar Güler'in emir astsubayının vurulduğunu duyunca iyice durgunlaştı. İşte abdest, namaz bundan sonra oldu."

Etiketler :