Fethiye'de tüm sahiller ücretli oldu, halk denize bedava girecek yer bulamıyor!

Fethiye'de tüm sahiller ücretli oldu, halk denize bedava girecek yer bulamıyor!
Fethiye'deki tüm koy ve plajlar ihale yoluyla özel şirketlere kiralanırken, neredeyse ücretsiz denize girecek yer kalmadı. Yörede oturanlar son 3-4 yıl içinde tüm koy ve plajların çeşitli bahanelerle özel şirketlere kiralanıp...

Fethiye'deki tüm koy ve plajlar ihale yoluyla özel şirketlere kiralanırken, neredeyse ücretsiz denize girecek yer kalmadı. Yörede oturanlar son 3-4 yıl içinde tüm koy ve plajların çeşitli bahanelerle özel şirketlere kiralanıp ranta teslim edildiğini savunurken sahillerinin halka geri verilmesini istedi.

Fethiye sahil şeridi boyunca halkın denize girebileceği Kıdrak, Belceğiz, Kumburnu, Karaot ve Çalış plajları ile Gemiler, Trunç Pınarı, Küçük Boncuklu, Büyük Boncuklu, Kuleli, Büyük Samanlık, Küçük Samanlık, Aksazlar, Karaot, Katrancı, Günlüklü ve Göcek koyları, ihaleler yoluyla özel şirketlere kiralandı.

DHA'dan Ergün Tos'un haberine göre, Uzun yıllara yayılan kiralamaların ardından ilçede halkın ve tatilcilerin ücretsiz denize girebileceği plaj ya da koy neredeyse kalmadı. Ailesi ile birlikte denize girmek isteyenlerin ödeyeceği ücretler özel şirketlerin insafına kaldı.

İlçe sakinleri bazı işletmelere giriş ücreti ödemeden de girebildiğini ancak, şezlong, şemsiye ve localarla doldurulan deniz kıyısında, havlusunu serip otururken, kendilerini 'İkinci sınıf vatandaş' gibi hissetmekten kendilerini alamadıklarını söyledi.

Kar amacı gütmediğini belirten Fethiye Belediyesi'nin elinde bile, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki İnlice Plajı'ndan başka koy ya da plaj bulunmuyor. Ailesi ile birlikte ücret ödemeden denize girmek isteyenler tali orman yollarında, daha önce insanlar tarafından keşfedilmemiş, bu nedenle de henüz kiraya verilmemiş koyları arıyor.

Etiketler :