Fethi Sekin anılıyor! Bugün doğum günü...

Fethi Sekin anılıyor! Bugün doğum günü...
Fethi Sekin, İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.

Türkiye, büyük bir faciayı önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin'in doğum gününü kutluyor. Fethi Sekin İzmir Adliyesi'nde büyük bir faciayı önlemiş, bir teröristi öldürmüş ancak kendi de şehit düşmüştü. Twitter'da #FethiSekin tabelası ile şehit polisi anan vatandaşlar, bu yılın hemen başında İzmir adliyesinde teröristlerle ilk çatışmaya giren ve büyük bir faciayı önleyen trafik polisi Sekin'i andı.

Fethi Sekin'in, Adliye önündeki bölgede görevli olduğu ve teröristleri fark edince araçlarını durdurduğu, teröristlerin araçlarından inerek kaçma istediği sırada silahını çekerek hainlerden birini orada öldürdüğü, sonrasında ise şehit düştüğü öğrenildi

FETHİ SEKİN BİR FACİAYI NASIL ÖNLEMİŞTİ

4 Ocak 2017 günü saat 16.10’da teröristler İzmir Adliyesi'ne bomba yüklü araçlarla geldiler.amaçları C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek ve orada çok sayıda cana kıyacak bir eylem yapmaktı. Hesaba katmadıkları ise aslında bir trafik polisi olan Fethi Sekin'in dikkat ve cesaretiydi. Teröristleri fark ettikten sonra silahını çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani oldu. O kapıda görevli Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, uzaktan kumandayla geldikleri araçtaki bombayı patlattı. Aracın LPG tankı da havaya uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli 'Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Fethi Sekin, teröristlerden birini de öldüdü. Fakat çatışma sırasında kendidi de şehit düştü. Diğer terörist ise adliyenin hemen yanındaki inşaata kaçtı. Yaşanan çatışma sonunda bu ikinci terörist de olay yerinde öldürüldü.

Teröristlerin bu saldırısında Fethi Sekin ile birlikte adliye çalışanı Musa Can da şehit oldu.

Aslında teröristler hedeflerine ulaşabilse, C kapısından içeri girebilseler ve bombayı o otoparkta patlatabilseler aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda adliye çalışanı hayatını kaybedebilirdi. Fethi Sekin'in dikkati ve cesareti büyük bir faciayı önlemiş oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli olan Fethi Sekin şehit düştüğünde 43 yaşındaydı ve Sekin, İzmir Adliyesi'nde 9 yıldır görev yapıyordu.

1 Kasım 1973 doğumlu evli ve 3 çocuk babası olan 22 yıllık polis memuru Fethi Sekin'in özgeçmişi şöyle;

FETHİ SEKİN KİMDİR?

Mehmet Zeki ve Hatun Fethiye Sekin’in çiftinin 7 çocuğundan biri olan şehit polis memuru Fethi Sekin, Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Elazığ’da okuduktan sonra başarılı bir şekilde sınavına girdiği Polis Meslek Yüksek Okulu’nu kazandı. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan şehit Sekin, ilk olarak Kilis’te göreve başladı. 1999 yılında Bingöl’e atanan Sekin, 2002 yılında şark hizmetini tamamlayarak İzmir’e tayin oldu. Yaklaşık 14 yıldır İzmir’de görev yapan şehit Sekin’in naaşı bugün Elazığ’a getirilecek, yarın ise törenle son yolculuğuna uğurlanacak. 10 Kasım’da annesini kaybeden, babası Mehmet Zeki Sekin’in de rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirdiği ve hastanede olduğu öğrenilen şehit Sekin’in yakınları, şehidin, ailenin en büyük çocuğu olduğunu ve polis olduktan sonra kardeşlerinin okuması için büyük çaba gösterdiğini belirtti. Şehit Sekin’in bir kardeşinin polis, bir başka kardeşinin de öğretmen olduğu belirtildi. Öte yandan, Facebook şehit Fethi Sekin’in sosyal medya hesabını “Anılaştırılmış hesap” olarak değiştirdi. Sosyal medya üzerinde birçok kişi Sekin ile ilgili anısını paylaşırken, kahramanlığı ile ilgili de gurur duyduklarını belirtti.