FEMEN’in kurucularından Oksana Şaçko intihar etti

FEMEN’in kurucularından Oksana Şaçko intihar etti
FEMEN grubunun kurucularından biri olan 31 yaşındaki Ukraynalı Oksana Şaçko'nun Fransa'nın başkenti Paris'te intihar ettiği belirtildi.

Şaçko’nun arkasında İngilizce, “Hepiniz sahtesiniz” yazılı bir not bıraktığı belirtildi. Ukraynalı aktivist geçtiğimiz 2 yıl içersinde iki kez daha intihara teşebbüs etmişti.

Şaçko, 2008’de Ukrayna’da kurulan grubun üç kurucusundan biriydi.

Feminist örgüt FEMEN’in üyelerinden İnna Şevçenko, hareketin üç kurucusundan biri olan Oksana Şaçko’nun intihar ederek öldüğünü doğruladı.

Daha önce sosyal medyadaki bazı paylaşımlar kaynak gösterilerek yayınlanan haberlerde, Şaçko’nun Paris’teki dairesinde ölü bulunduğu belirtiliyordu.

İddialara göre Şaçko, ‘Hepiniz sahtesiniz’ yazısının yer aldığı bir intihar notu bıraktı. Ayrıca Şaçko’nun son 2 yılda iki kez intihara teşebbüs ettiği ileri sürüldü.

Ukraynalı aktivistin intihar etme sebebine ilişkin yakınları ya da soruşturmacılar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. FEMEN 2008’de Ukrayna’da kurulmuş ve 2012’de Fransa’da tescillenmişti.

OKSANA ŞAÇKO KİMDİR?

Oksana Şaçko 31 Ocak 1987 doğumlu, aynı zamanda oyuncu olan Şaçko FEMEN’in kurucusudur. Memleketi Ukrayna’nın Khmelnytskyi şehridir.