FBI, Trump'ın danışmanına Fethullah Gülen'i zorla kaçırma soruşturması başlattı!

FBI, Trump'ın danışmanına Fethullah Gülen'i zorla kaçırma soruşturması başlattı!
ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanının FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesindeki rolü soruşturuluyor. Trump’ın eski Danışmanı Mike Flynn ve oğluna, Gülen’in Türkiye’ye zorla iadesi karşılığında...

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanının FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesindeki rolü soruşturuluyor. Trump’ın eski Danışmanı Mike Flynn ve oğluna, Gülen’in Türkiye’ye zorla iadesi karşılığında milyonlarca dolar ödeneceğine dair iddialar gündemde.

RÜŞVETLE KAÇIRMA İDDİASI

Wall Street Journal’ın haberine göre; FBI, Özel Danışman Robert Mueller’in eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’i ABD’de yaşayan bir Müslüman din adamını milyonlarca dolar karşılığında Türkiye’ye teslim etmeyi içeren bir teklif iddiasıyla soruşturduğu ileri sürülüyor.

"FLYNN'A 15 MİLYON ÖDENECEKTİ"

Söz konusu teklif kapsamında, Flynn’in Türk temsilcileriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi sahibi olanların iddiasına göre, Flynn ve oğlu Michael Flynn Jr.’a 15 milyon dolar ödenecekti. Haberde "Gülen’in iadesi için Amerika’ya baskı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu din adamını siyasi bir düşman olarak görüyor" ifadeleri kullanılıyor.

"İMRALI'YA KAÇIRILACAKTI"

Federal Soruşturma Bürosu ajanlarının Aralık ayı ortasında New York’taki "21" Kulübünde, Flynn ve Türk hükûmeti temsilcilerinin Gülen’in iadesini tartışmaları hakkında en az dört kişiye sorular sorulduğu ve bunların FBI tutanaklarına yansıdığı belirtildi. FBI ile görüşen bir kişiden edinilen bilgiye göre, tartışmalarda Gülen’in özel bir jetle İmralı’ya taşınma ihtimalinin konuşulduğu iddia ediliyor.

"RUSYA SORUŞTURMASININ PARÇASI"

Soruşturmanın Mueller’in 2016 seçimindeki Trump’ın kampanya danışmanları ve Rusya girişimlerine yönelik soruşturmasının bir parçası olarak ele alındığı konuya yakın kişilerce ifade edildi. Mueller’in bir sözcüsü konuya ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

SORUŞRTUMANIN NE KADAR İLERLEDİĞİ BİLİNMİYOR

Söz konusu teklifi açıklayan kişiler, Aralık toplantısına katılmadıklarını ve Flynn veya onun yardımcılarından konuyla ilgili doğrudan bir bilgi almadıklarını söylediler. Görüşmelere ve FBI soruşturması konusunda bilgisi olanlara göre; Mueller’in Gülen’in iadesi iddiasıyla ilgili soruşturmasının ne kadar ilerlemiş olduğu veya konu olan paranın el değiştirip değiştirmediğine dair bir açıklık bulunmuyor.

Mike Flynn ve Michael Flynn Jr.’ın avukatları konuyla ilgili açıklama yapmadılar.

TÜRKİYE LEHİNE LOBİ FAALİYETİ YAPIYORDU

Başkanın ulusal güvenlik danışmanı olarak Trump yönetimine girmeden önce Bay Flynn, Gülen konusunu da içeren ABD’deki Türk çıkarları adına lobi faaliyetleri yürütüyordu. WSJ’nin daha önceki bir haberine göre, Flynn’in Türkiye ve Rusya ile olan mali bağlarını uygunsuz şekilde gizliyor. ABD Başkanının danışmanı olarak verdiği kararlarda bu ilişkilerinin bir rol oynayıp oynamadığı yönündeki iddialar üzerine şu anda askeri, kongre ve ceza soruşturmaları yürütülüyor.

Flynn hakkında iddia edilen tartışmalara aşina olan birisi, Pennsylvania’da yaşayan Gülen’in yasal olarak iadesi konusunun ilerlemesi için Beyaz Saray’daki nüfuzunu kullanmaya hazırlandığını söyledi.

İDDİANIN WSJ'DE YER ALMASI KUŞKU UYANDIRIYOR

Geçen hafta FETÖ'ye bağlı Gazeteciler Yazarlar Vakfı'nın paravan bir şirket aracılığı ile yurt dışına kaçırdığı ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte Wall Street Journal gazetesine de para aktarıldığı MASAK tarafından tespit edilmişti. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Wall Street Journal gazetesine röportaj vermişti.

ABD'NİN İÇ ÇEKİŞMESİ Mİ?

Donald Trump'ın başkanlığa gelişinden bu yana ABD siyasetinde ve basınında da çekişmelerin yaşandığı biliniyor. Wall Street Journal gazetesi de Trump'a karşı tavır alan gazetelerden biri.  Mike Flynn, ABD'de Trump'a yönelik soruşturmaların da bir parçası. Öte yandan iddia edilen bu Flynn soruşturması, Türkiye aleyhine ikinci bir Rıza Zarrab davası haline dönüşebilir.

Etiketler :