Fatih Terim'in tepki çeken sözleşmesinden sonra gözler Mircea Lucescu'nun sözleşmesinde

Fatih Terim'in tepki çeken sözleşmesinden sonra gözler Mircea Lucescu'nun sözleşmesinde
Mircea Lucescu ile yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin, Rumen teknik adamla 2+1 yıllık anlaşma yaptığı öğrenildi. İşte sözleşmenin detayları...

Mircea Lucescu ile yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin, Rumen teknik adamla 2+1 yıllık anlaşma yaptığı öğrenildi. Sözleşmenin öğrenilen detaylarında Lucescu'nun Fatih Terim'in aldığı maaşın aynısı alacağı öğrenildi...

TFF yönetiminin görev süresi 2019 yılında bitmesinden dolayı, sözleşmenin 2+1 yıl opsiyonlu yapıldığı öğrenilirken, yönetim değişikliğinde 1 yıllık opsiyon kullanım hakkı yeni yönetime bırakılıyor.

Rumen teknik adam, Fatih Terim’in kazandığı yıllık 3.5 milyon Avro ücreti talep etti. TFF başkanı Yıldırım Demirören de bu teklifi kabul edince anlaşma sağlandı.

Lucescu'nun yardımcılığı konusunda Mehmet Özdilek’in isminin önerildiği, diğer bir adayın Tolunay Kafkas olduğu ancak son kararı Lucescu'nun vereceği öğrenildi.

A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yeni göreviyle ilgili ilk kez BeIN SPORTS'a açıklamalarda bulunurken, Galatasaray'a nazik teklifleri için teşekkür ettiğini belirtti ve şunları söyledi: "Hala sahada olmak istiyorum. Hem sayın Demirören'e hem sayın Dürüst'e hem de sayın Yardımcı'ya çok teşekkür ederim. Bana güvendiler. Güzel bir birliktelik olacak. Gruptan çıkmak için hala büyük bir şans var. Perşembe günü Türkiye'de olacağım. Gelir gelmez Riva'da kapanıp hem yapıyı hem de maçları inceleyeceğim. Bizim Kosova maçlarımızın bitmiş olması bir dezavantaj. Rakiplerimiz buralardan üçer puan alacaktır. Evimizde Hırvatistan ve İzlanda maçları çok önemli.

Ama bizim için kırılma noktası Ukrayna deplasmanı olacaktır. Kharkiv'de fazla seyirci baskısı olmaz. Bunu değerlendirmeliyiz.

Türkiye'de büyük bir potansiyel var. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Dünya Kupası'na gidersek bu çok büyük bir başarı olacak.

Türkiye'de çok güzel yıllar geçirdim. Dönecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Hep birlikte güzel günler görmek istiyoruz."

Etiketler :