Esra Erol'dan programını RTÜK'e şikayet eden Sağlık bakanlığına yanıt!

Esra Erol'dan programını RTÜK'e şikayet eden Sağlık bakanlığına yanıt!
Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK'e şikayette bulunmuştu. Esra Erol'dan...

Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK'e şikayette bulunmuştu. Esra Erol'dan Sağlık Bakanlığı'na yanıt gecikmedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİ PROGRAM İÇİN RTÜK'E BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı televizyon kanallarında kadın doğum hastanelerinde mağduriyet yaşadığını iddia eden aileler vasıtasıyla kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığı belirtmiş ve bu kapsamda yayın yapan ATV'de sunuculuğunu Esra Erol'un üstlendiği "Esra Erol'da" ve TV8'de yayınlanan sunuculuğunu Serap Paköz'ün yaptığı "Gerçeğin Peşinde" programları için RTÜK'e Bakanlık tarafından şikayette bulunmuştu.

ESRA EROL, SAĞLIK BAKANLIĞI'NI KIZDIRAN YAYINLARLA İLGİLİ DETAYLARI ANLATTI

Bunun üzerine Esra Erol Sağlık Bakanlığı'na yanıt olarak Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'na konuştu. Erol, mağdurları ekrana çıkarmadan önce, onlardan belge istediklerini belirtti ve Sağlık Bakanlığı'nı kızdıran yayınlarla ilgili süreci şöyle anlattı:

"Programa gelen tüm ailelerden önce adı geçen hastaneden doğum belgesi istiyoruz. Bebek doğumda öldüyse, ölüm belgesi, belediye tarafından gömülmüşse, defin kaydı talep ediyoruz. Sonrasında iddia sahiplerinden gidip, suç duyurusunda bulunmalarını istiyoruz. Bu vakalarda şaşırtıcı olan, hastaneden doğum için yatış kaydı belgesinin verilmesine rağmen, bebeklerin doğumuna ilişkin hiçbir evrak ve kayıt yok...”

ESRA EROL: BELGELERİ RTÜK'E VERDİK

ESra Erol Sağlık Bakanlığı'na yanıt olarak verdiği röportajda, Evlat edinmek isteyen bazı ailelerin yasa dışı yollara başvurduğunu vurguladı. Erol, “Maalesef bu ülkede internetten veya başka yollardan bebek satışı hâlâ devam ediyor” dedi.

Esra Erol, programına çıkardığı mağdurların hastanelerde dünyaya gelen, ne ölüsü, ne dirisi bulunan çocuklarına dair belgeleri, RTÜK’e verdiğini de söyledi.

Etiketler :