Eskişehir'de üniversitede silahlı saldırı: 4 öğretim görevlisi öldürüldü

Eskişehir'de üniversitede silahlı saldırı: 4 öğretim görevlisi öldürüldü
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde meydana gelen silahlı saldırı sonucu 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi. Öldürülenlerin; dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve bir okutman olduğu öğrenildi.

Araştırma görevlisi olduğu iddia edilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı. Kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Bugün (05 Nisan 2018 Perşembe) öğleden sonra Eğitim Fakültesi'nde yapılacak olan tüm sınavlar iptal edilmiştir.” denildi.

REKTÖRDEN İLK AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağolsun” dedi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Etiketler :