Eski Musul Valisinden açıklama: Musul merkezde savaş bitti ama...

Eski Musul Valisinden açıklama: Musul merkezde savaş bitti ama...
Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi Musul’un son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi Musul’un son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Nuceyfi, Musul’un merkezinde savaşın bittiğini belirtirken, "Her an Ninova ilinde terkrardan savaş ve çatışma çıkabilir" dedi.

Musul’un DEAŞ’tan (IŞİD) sonra yeniden restore edilmesine ilişkin esli Vali, "Musul’un merkezinde savaşın bitmesi, yeni bir aşamaya geçişin göstergesidir. DEAŞ’tan sonra Musul’da ormal yaşamın tekrar başlaması, bu projenin de şimdi başlaması gerek, ancak bu konuya ilişkin hiçbir hazırlık yapılmadı" açıklamasında bulundu.

Musul’un yeniden yapılanmaması için hiçbir plan ve program yapılmadığına değinen Esil Nuceyfi, "Burada önemli olan Musul halkının ne hissettiğidir. Güvenlik güçleri çatışmalarda kayıp verdikleri için bu zaferi hissediyorlar" şeklinde konuştu.

Nuceyfi, Musul’da tekrar çatışma çıkabileceğini vurgulayarak, "Benim görüşüme göre, her an Musul’un çevresinde çatışmalar çıkabilir. Şimdiden Musul’un güneyinde çatışmalar başladı. Sincar’da Perşemerge, Haşdi Şabi ve PKK’lılar arasında çatışma var. Telafer halen o örgütün elinde ve çok hassas bir bölge. Yeni çatışmalara engel olmak için kentte yeni bir yönetim kurulmalı" ifadelerini kullandı.

Musul’un doğusundaki aileler konusunda ise Nuceyfi, "Doğu bölgesindeki aileler evlerine geri döndü, esli Musul haricinde batı tarafında yaşayanlar da evlerine dönecekler" derken, "İktidar sahibi Şii taraflardaki siyasi gerginlik nedeniyle, DEAŞ işgali altındaki bölgelerin kurtarılmasından sonra bu bölgelerde Şii taraflar arasında büyük çekişmeler oluşacaktır, çünkü onlar Bağdat’tan farklı düşünüyorlar" dedi.

Kaynak: Türkmen Basın Ajansı (TBA)

Etiketler :