Eski milletvekili Turgut Öker gözaltına alındı

Eski milletvekili Turgut Öker gözaltına alındı
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) Onursal Başkanı ve HDP 25. Dönem İstanbul Milletvekili Turgut Öker Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Adliyeye götürülen Öker, serbest bırakıldı.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne götürülen Öker’e İzmir Savcılığı’nın “DHKP-C örgütüne üye olmak” iddasıyla yakalama kararı verdiği belirtildi. Gözaltı sonrası HDP milletvekili Zeynel Özen ve Ali Kenanoğlu Anadolu Adliyesi’ne giderek bilgi aldı.

Öker, ifadesi alındıktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Yurt dışı çıkış yasağı getirilen Öker, hakkında hazırlanan 34 sayfalık suçlama tutanağında, Yol TV ve diğer alevi kanallarının kapatılması, Nuriye ve Semih, Seyit Rıza, Mahir Çayan gibi konularda paylaşımlar içeriyor.

Öker, Avusturya’da Aleviliğin resmi olarak “İslam Yasası” çerçevesinde tanınmasına karşı AABK’nin itirazı üzerine görülen davanın 25 Ocak’taki duruşmasına katılmak için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gidiyordu.

24 Haziran 2018 Seçimleri için HDP tarafından İstanbul 1. Bölge’den ilk sırada milletvekili adayı gösterilen Öker, Cumhurbaşkanına hakaretten hüküm giydiği gerekçesiyle YSK tarafından adaylığı kabul edilmedi.

Etiketler :