Eski bakanından Erdoğan'a gönderme! Üstelik Davutoğlu'nu alıntılayarak...

Eski bakanından Erdoğan'a gönderme! Üstelik Davutoğlu'nu alıntılayarak...
Ömer Dinçer'in Habertürk'teki yazısı AKP cenahında tartışma yarattı.

AKP'nin eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gazete Habertürk'te kaleme aldığı köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Dinçer'in yazısında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu alıntılaması da dikkat çekti.

AKP’nin eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Habertürk gazetesindeki köşesinde “Hangisine inanalım: Söylenen değerlere mi yaşanan pratiklere mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında “Bireyin fikri ile zikrinin farklılaşması onun kendi iç tutarlılığıyla, ikinci tür farklılaşma ise onun dış tutarlılığıyla ilgilidir” diyen Dinçer ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“ Bir partinin veya ideolojinin oluşturduğu kimlik, güç sahibi olmak veya iktidarı koruma çabası, onun duruşunu değiştirmeli veya ahlaki değerlerinden uzaklaştırmalı mı? Yoksa bütün bunlar bir yozlaşma ve hatta çürüme işareti midir?”

DAVUTOĞLU’NDAN ALINTI

Köşesine Hz. Ömer’in ve Hz. Ali’nin hayatından örnekler veren Ömer Dinçer, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da alıntı yaptı. Dinçer yazsını şöyle sürdürdü:

“Gerçekte güç ile ahlak her zaman mücadele halindedir. Çünkü erdemli bir toplum yaratma sürecinin, yani öznesi akıl, bilgi ve ahlak olan siyasetin nesnesi de güç olur. Sayın Davutoğlu’nun yeni kitabında (Duruş: Gençlerle Yüz Yüze, Küre Yayınları) dediği gibi, ahlaki özünü kaybetmiş güç, kendisini kullandığını zanneden özneyi esir alır ve gücün nesnesi haline dönüştürür.

Böyle bir durumda biz hangisine inanacağız? Söylenen değerlere (nesneleşmiş ahlaka) mi, yoksa siyasetin pratiğine (özne haline gelmiş güce) mi?”

Dinçer yazısına şu notu da düştü:

“Bugüne kadar İslami değerler üzerinden dava tanımlaması yapan ve kendisini Kemalist ideolojiye karşı konumlandıran AK Parti’nin, 10 Kasım’da izlediği Atatürkçü politikayı yazacaktım. Ama maalesef konuyu yazacak yerim kalmadı.”

Etiketler :