Eski Bakan Mehmet Moğultay son yolculuğa uğurlandı

Eski Bakan Mehmet Moğultay son yolculuğa uğurlandı
Adalet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet Moğultay ailesi ve sevenleri tarafından Teşvikiye Cami'sinde yapılan törenle son yolculuğa uğurlandı.

49 ve 50. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan 72 yaşındaki Mehmet Moğultay Amerika'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Moğultay, aynı zamanda bir dönem SHP ve CHP milletvekilliği de yapmıştı. Moğultay için Teşvikiye Cami'sinde tören düzenlendi.

Son yolculuğunda Moğultay'ı ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı. Siyasi çevrelerden, bilim dünyasına, emek mücadelesinden iş adamlarına pek çok tanınmış isim cenazede yer aldı. Cenazeye katılan isimlerden bazıları: DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, Deniz Baykal, Sezgin Tarıkulu, Mehmet Ali Özpolat, Seyit Oktay, Fikri Sağlar, Ufuk Uras, Akif Hamzaçebi, Murat Karayalçın, Sinan Yerlikaya, Eşref Erdem, Nihat Matkap, Abdülkadir Ateş, Mustafa Kul, Cemal Canpolat.

MEHMET MOĞULTAY KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1969-1987 tarihleri arasında serbest avukatlık yaptı. 1987-1999 yılları arasında TBMM 18., 19. ve 20. Dönemleri’nde üç dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

1999 Genel Seçimleri’nde TBMM 21. Dönemi’nde, İstanbul'da, CHP’den tekrar liste başı oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, MYK Üyesi ve Parti Meclisi Üyesi seçilerek bu partilerin üst düzey kademelerinde görev aldı.

Etiketler :