Eşinin üzerine tuz ruhu döken koca hakkında karar

Eşinin üzerine tuz ruhu döken koca hakkında karar
Sarıyer’de boşanma sürecinde olduğu karısının üzerine tuz ruhu döken Memiş Ü hakkında karar verildi. Ü., 1 yıl 6 hapis cezasına çarptırıldı.

Sarıyer ’de boşanma sürecinde olduğu karısı Çiler Ü.’ye kuru sıkı tabancanın kabzası ile vuran ardından da üzerine hidroklorik asit ( tuz ruhu) dökmek suçundan yargılanan Memiş Ü. 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Memiş Ü., katıldı. Şikayetçi Çiler Ü.’yü ise avukatı temsil etti.

'KEŞKE BÖYLE BİR ŞEY OLMASAYDI'

Duruşmada söz alan sanık Memiş Ü., "Ben konuşmak için yanına gitmiştim. Öldürme kastım yoktur. Boşanma davasını açan benim. Öfkeyle elimdeki çamaşır suyu dolu olan şişeyi attım. Silah kuru sıkıdır. Bu silahı önceki savunmalarımda da belirttiğim gibi kendimi koruma maksadıyla taşıyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim öldürmeye teşebbüs kastım yoktur. Amacım iki medeni insan gibi yollarımızı ayırabilmek için konuşmaktı. Keşke böyle bir şey olmasaydı” dedi.

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Şikayetçi Çiler Ü.’nün avukatı “Mağdurun hayati bölgelerine yönelik eylem söz konusudur. Eşe karşı kasten adam öldürme suçu işlenmiştir. Bu yönde cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

MAHKEME CEZA VERDİ

Sanık Memiş Ü.’nün eşi Çiler Ü.’ye yönelik olarak öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldığını belirten mahkeme heyeti, sanığın eyleminin bir bütün olarak eşe karşı kasten basit yaralama suçunu oluşturduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın eylemini silahtan sayılan hidrokllorik asit ve silah kabzası ile vurmak suretiyle eşine karşı işlemiş olduğunu da dikkate alarak 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verdiği ceza ile ilgili olarak herhangi bir erteleme ve indirim uygulamadı.

Mahkeme heyeti, sanık Memiş Ü., hakkında ayrıca tehdit ve silahlı tehdit suçlarından ise beraat kararı verdi.

Etiketler :