Esenyurt'taki fabrika yangınında 2 gözaltı

Esenyurt'taki fabrika yangınında 2 gözaltı
Esenyurt'ta sabah saatlerinde palet deposunda çıkan yangınla ilgili 2 çalışan gözaltına alındı. Yangının çıkış sebebinin ise üşümemek için varil içinde yakılan ateşin neden olduğu olduğu öğrenildi.

Esenyurt’ta sabah erken saatlerde palet deposunda çıkan yangın sonrası 2 fabrika büyük hasar görmüştü. Yaşanan olayla ilgili orada kaldığı belirlenen 2 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların yangının çıktığı palet deposunda çalıştıkları ve orada kaldıkları öğrenildi.

ÜŞÜMEMEK İÇİN ATEŞ YAKMIŞLAR

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre şüpheli 2 şahıs burada gece üşümemek için varil içerisinde ateş yaktı. İddiaya göre ateşin içinde bulunduğu varilin devrilmesiyle ateşler bir anda paletlere sıçradı ve büyük bir yangın çıktı. Olayla ilgili Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonrası 2 yabancı uyruklu çalışan gözaltına alındı. Gözaltında bulunan şahısların sorgusu devam ediyor.

6 AYDA 78 FABRİKA YANGINI

Yalnızca İstanbul'da, son 6 ayda tam 78 fabrika yangını çıktı. 2017 yılında ise İstanbul'da yanan fabrika sayısı 182. CHP'li Gürsel Tekin, artan fabrika yangınlarının incelenmeye değer olduğunu belirtirken, Habertürk'e konuşan Yangın Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ise sabotaja dikkat çekerek, "Bazıları sigortadan para almak için yangın çıkartıyor" sözlerini kullandı.

Kaynak: İHA

Etiketler :