Esad tarafından Türkiye’ye mesajlar

Esad tarafından Türkiye’ye mesajlar
Suriye'de Esad rejiminin televizyonundan Türkiye'ye mesajlar gönderilmeye başlandı. Esad'a yakınlığı ile bilinen Enis el Nakkaş, "Suriye’deki krizden ve savaştan önce bölgedeki planımız tarafları yani ülkeleri birleştirmeye yönelikti

Suriye'de Esad rejiminin televizyonundan Türkiye'ye mesajlar gönderilmeye başlandı. Esad'a yakınlığı ile bilinen Enis el Nakkaş, "Suriye’deki krizden ve savaştan önce bölgedeki planımız tarafları yani ülkeleri birleştirmeye yönelikti. Bu oldukça olumlu bir girişimdi. Bu, bir tarafın hatası yüzünden bence çöpe atılmamalı. Türkiye’yle askeri bir çatışmaya girilmemeli ya da sınırları tamamen kapatarak Türk halkına sırtımızı dönmemeliyiz” dedi.

Türkiye’nin ABD destekli PKK/YPG/IŞİD  terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı operasyonu öncesinde Suriye’nin devlet televizyonunda konuşan Enis el Nakkaş Ankara'ya sıcak mesajlar gönderdi.

Suriye hükümetine yakınlığı ile bilinen Enis el Nakkaş, Büyük Ortadoğu Projesi'nin çökmesinden sonra Türkiye'nin pozisyon değiştirdiğini anımsatarak “Mesele sadece Suriye değil, bölge ülkelerini birbirine kırdırmayla çözülmez” dedi.

"ASKERİ ÇATIŞMAYA GİRMEYELİM"

Aydınlık’ın aktardığına göre; Suriye Devlet Televizyonu'nun programına katılan Nakkaş “Suriye'deki krizden ve savaştan önce bölgedeki planımız tarafları yani ülkeleri birleştirmeye yönelikti. Bu oldukça olumlu bir girişimdi.

Bu, bir tarafın hatası yüzünden bence kolay kolay çöpe atılmamalıdır. Türkiye'yle askeri bir çatışmaya girilmemeli ya da sınırları tamamen kapatarak Türk halkına sırtımızı dönmemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :