Erzurum'dan Rusya'ya et ihracatı: 1971'deki gazete küpürü nereden nereye dedirtti...

Erzurum'dan Rusya'ya et ihracatı: 1971'deki gazete küpürü nereden nereye dedirtti...
Bir zamanlar kendi kendine yetmekle övünen Türkiye, Sırbistan’dan karkas et, Bulgaristan’dan bildiğiniz saman, Kanada’dan mercimek ithal eder hale geldi. 1971 yılından yayınlanan bir gazetenin küpüründe yer alan haber, Türkiye'nin...

Bir zamanlar kendi kendine yetmekle övünen Türkiye, Sırbistan’dan karkas et, Bulgaristan’dan bildiğiniz saman, Kanada’dan mercimek ithal eder hale geldi. 1971 yılından yayınlanan bir gazetenin küpüründe yer alan haber, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en açık görüntüsünü veriyor.

İHRACATTAN İTHALATÇILIĞA!

Çok değil, 25 Eylül 2017 tarihinde Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, “Domates sevkiyatına izin verilmesine yönelik bir karar yalnızca, altını çiziyorum, Türkiye pazarının bizim et ürünlerimize açılması süreci ile bağlantılı olarak alınabilir” açıklamasında bulunuyor. Oysa 1970'li yıllarda eti ihraç eden biz, ithal eden ise Sovyetler Birliği.

ERZURUM RUSYA'YA ET İHRAÇ EDİYOR

"Et ve Balık Kurumu Erzurum Kombinası 1 Eylül 1971 tarihinden itibaren Rusya'ya et ihraç etmeğe başlıyacaktır. Bu konuda  öğrenildiğine göre Rusya'ya et ihracatı 4 ay sürecek ve bu süre içinde 40 bin baş hayvan kesimi yapılacaktır."

Etiketler :