Erzurum'da dehşet: Kulaklarını kesip, tırnaklarını çektiler

Erzurum'da dehşet: Kulaklarını kesip, tırnaklarını çektiler
Afganistan'dan Türkiye'ye kişi başı 8 bin liraya kaçırdıkları insanları Erzurum'da bir yere kapatan insan kaçakçıları 100'den fazla göçmene günlerce işkence etti

Afganistan'dan Türkiye'ye kişi başı 8 bin liraya kaçırdıkları insanları Erzurum'da bir yere kapatan insan kaçakçıları 100'den fazla göçmene günlerce işkence etti. Afganlı kaçak göçmenler işkence gördükleri yerin fotoğrafını göstererek, "Tırnaklarımızı sökerek bizleri öldürmekle tehdit ettiler" dedi

Erzurum'da denetim yapan polis ekipleri Nenehatun Köyü ve Çevre Yolu güzergahında 100'ün üzerinde Afganistan uyrukla kaçak göçmenle karşılaştı. Karlı arazide soğuktan donma tehlikesi yaşayan kaçak göçmenler polise sığındı.

Yurda yasadışı yollarla giriş yaptıklarını ve Ankara yerine Erzurum'un Doğubayazıt ilçesine getirildiklerini ifade eden göçmenler yaşadıkları çile dolu umuda yolculuğu polise anlattı.

'Kulaklarımızı kestiler'

 Kaçak göçmenler arasında Türkçe bilen Afganlılar yaşadıkları çileli yolculuğu anlattı. İnsan tacirlerinin kişi başına kendilerinde 8 bin dolar aldıklarını ifade eden Afganlılar, "Afganistan'da bu insan kaçakçılarıyla anlaştık. Bizi İran üzerinden Türkiye'ye getirdiler. Doğubayazıt'ta bir yere hepimizi kapattılar. Burada günlerce işkence gördük. Tırnaklarımızı çektiler. Kulaklarımızı kestiler. Boğazınızı keseriz diye ölümle tehdit ettiler. Herhangi bir şey olursa onların deşifre etmeyelim diye. Daha sonra kaçtık. Buraya kadar yürüyerek geldik. Soğuk donup öleceğiz" diye konuştu.

Erzurum'da yakalanan kaçak göçmenler otobüslere bindirilerek Aşkale Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Etiketler :