Erşat Salihi Telafer'de Türkmeneli bayrağını göndere çektirdi

Erşat Salihi Telafer'de Türkmeneli bayrağını göndere çektirdi
Türkmen kenti Telafer, terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarıldı. Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, bugün 29 Ağustos’ta, üzerinde üniformayla Telafer’e gitti.

Türkmen kenti Telafer, terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarıldı. Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, bugün 29 Ağustos’ta, üzerinde üniformayla Telafer’e gitti.

2014'ten bu yana terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Telafer şehir merkezi, Irak güçlerince kurtarıldı. Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi de Telafer’de Türkmenlerle bir araya geldi.

Türkmeneli lideri Erşat Salihi ve Milletvekili Niyazi Mimar Oğlu, Telafer’de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Haşdi Şabi Türkmen Birliği askerleriyle bir araya geldi.

Telafer'de Türkmeneli bayrağı göndere çekildi.

Irak Türkmenleri olarak Telafer kalesinin üzerine Türkmen bayrağı diktiklerine dikkati çeken Salihi, "Bizim endişemiz o bölgede terör örgütlerinin barındırılmaları. Sincar’da PKK terör örgütünün oluşumu bizleri endişe içinde bırakıyor. PKK terör örgütünün Telafer yolunu kullanıp Suriye, Irak, Türkiye’nin arasında yeni bir oluşum oluşturulmasına biz tehlikeyle bakıyoruz. Suriye’de YPG oluşumu oluyor. Bizim korkumuz, bizim bölgelerimizin üzerinde yeni PKK oluşumu" ifadelerini kullandı.

Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi Telafer'e gitti.

Publié par HALK TV sur mardi 29 août 2017

 "Merkezi hükûmete sesleniyoruz"

Merkezi hükûmete seslendiklerini kaydeden Salihi, "Irak Türkmen cephesi olarak Merkezi hükûmetten tekrar isteğimiz, Telafer’in güvenliği halkı tarafından sağlanmalı. Tekrar oraya mezhep kavgasının gelmemesi için Telafer halkından güvenlik birimlerinin kurulmasını Irak hükûmetiyle görüştük" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının Irak Türkmenlerinin yanında olmasından memnuniyet duyduklarına dikkati çeken Salihi, yardım eli uzatılması konusunda herkese davette bulundu.

Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna da değinen Salihi, "Anayasal olarak alınan karar aykırı karardır. Endişemiz büyüktür. Kınama ile bu işler bitmiyor" diye konuştu.

Telafer’e gerçekleştirilen ziyarette Türkmen komutanlar ile kısa bir toplantı yapan Salihi ve Mimar Oğlu, daha sonra cephelerindeki askerlerle görüşerek bölgedeki son durum hakkında bilgi alarak Türkmeneli bayrağıyla fotoğraf çektirdi.

Telafer'de Türkmeneli bayrağı göndere çekildi!

Publié par HALK TV sur mardi 29 août 2017

SALİHİ YENİDEN BAŞKAN

2 gün önce Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Kerkük'teki Genel Merkezi'nde düzenlenen Olağan Genel Başkanlık Kongresi'nde 12 aday içerisinden en yüksek oyu alan Erşet Salihi, ITC Başkanlığına yeniden seçildi.

Salihi, yaptığı açıklamada, IKBY tarafından düzenlenmesi planlanan bağımsızlık referandumuna Türkmenlerin katılmayacağını söyledi.

"Irak'ta Türkmenlerin varlığı büyük tehlikededir"

ITC olarak referanduma karşı tavırlarını sürdüreceklerini vurgulayan Salihi, "Referandumun bizim bölgelerimizde yapılması anayasaya aykırıdır." dedi.

Türkmenlerin hak ve hukukunu savunmak için daha güçlü politikalar üreteceklerini ifade eden Salihi, "Irak'ta Türkmenlerin varlığı büyük tehlikededir." diye konuştu.

Kerkük bağımsızlık referandumuna katılacak

Öte yandan bugün Kerkük İl Meclisi, Kürt üyelerin etkisi ile IKBY'nin 25 Eylül'de yapılmasını kararlaştırdığı bağımsızlık referandumuna katılma kararı aldı.

Salı sabahı toplanan 41 üyeden oluşan Kerkük İl Meclisi'nde yapılan oylamada, 26 üyeden 24'ü Kerkük'ün referanduma katılması gerektiği yönünde oy verdi.

IKBY'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw Televizyonu'nun haberine göre, biri Irak Türkmen Cephesi'nden, biri de bağımsız olmak üzere iki üye ise "Hayır" oyu kullandı.

Irak'ta merkezi hükûmet, bağımsızlık referandumuna şidddetle karşı çıkıyor.

ABD de referandumun Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi baltalayacağı görüşünde.

Irak Türkmen Cephesi, Kerkük'ün referanduma katılmasının "tehlikeli" olduğunu söyleyerek oylamayı boykot etmeye hazırlanıyor. Kerkük'te nüfusun yaklaşık 250 binini Türkmenler oluşturuyor.

Etiketler :