Ermenistan Başbakanı: Türkiye'yle ön koşulsuz diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız

Ermenistan Başbakanı: Türkiye'yle ön koşulsuz diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'yle ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan El Cezire televizyonuna açıklama yaptı. Paşinyan, "Ermenistan, Türkiye'yle ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkileri kurmaya hazır" dedi.

Paşinyan, "Ermenistan ile sınırları kapatan Türkiye. Bizim taraftan sınır her zaman açık. Türkiye, sınırları açma kararını vermeli" ifadelerini kullandı. "Tüm bölgesel sorunların barışçıl araçlar ve müzakereler yoluyla çözülebileceğini" söyleyen Paşinyan, "Bölgenin daha güvenli, barışçıl ve müreffeh olması için yapıcı olmaya hazırız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜ ÖRNEK ALMIŞTI

Paşinyan, Gümrü’den bir ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatmış ve Erivan’a kadar yürüyüp sonrasında halkı sokağa çağırmıştı. 17 Nisan'da muhaliflerin protestolarına rağmen Ermenistan'ın yeni başbakanı seçilen Sarkisyan, 23 Nisan'da günlerdir devam eden hükumet karşıtı protestolar sonucunda 'ülkeye uyum ve barış gelmesi adına görevimi bırakıyorum' diyerek görevinden istifa etmişti. Paşinyan 'Adalet Yürüyüşü' konusunda Kılıçdaroğlu'ndan etkilendiğini ve onu kendine model aldığını geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

Sarkisyan görevi bırakırken yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Sizlere devletin başı olarak son kez hitap ediyorum. Nikol Paşinyan haklıydı. Ben hata yaptım. Bu zor durumda birkaç çözüm yolu var, ancak ben bu yolların hiçbirine başvurmayacağım. Bu benim tarzım değil. Görevi bırakıyorum. Talebinizi yerine getiriyorum. Ülkemize barış, ahenk ve mantık diliyorum.

ERMENİSTAN'IN ESKİ CUMHURBAŞKANI DA TUTUKLANDI

Öte yandan Ermenistan’da, 'Kanlı 1 Mart' olarak bilinen 1 Mart 2008’deki protestolar sırasında çıkan olaylar nedeniyle anayasal düzeni ihlal etmekle suçlanan eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan hakkında mahkemece tutuklanma kararı verildi.

Etiketler :