Erdoğan’ın zorlu ziyareti: Protestolar havaalanında başladı

Erdoğan’ın zorlu ziyareti: Protestolar havaalanında başladı
Tayyip Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret için Almanya’ya gitti. Muhalefet Erdoğan’ın askeri törenle karşılanmasına tepki gösterdi. Erdoğan’ı protesto gösterileri de bekliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının ardından Almanya’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere dün Berlin’e gitti.

Çok sayıda protesto gösterisinin gölgesinde gerçekleşecek ziyaret için Alman güvenlik birimleri de teyakkuza geçti. Geçmişte ABD başkanı, İsrail cumhurbaşkanı gibi üst düzey davetlilere uygulanan en yüksek koruma tedbirleri Erdoğan için de devrede. Ziyareti boyunca diğer eyaletlerden de sağlanan destekle en az 5 bin polis görev yapacak. Erdoğan’ın konvoyunun geçeceği güzergâhlarda yollar belli aralıklarla kapatılacak, Türk heyetinin kalacağı otelin bulunduğu bölge araç trafiğine kapatılacak.

Alman basını polisin verilerine göre ziyaretle ilgili 10 miting için izin alındığını, sadece bugünkü ‘Erdoğan’ı burada görmekten memnun değiliz’ temalı mitinge yaklaşık 10 bin kişinin katılmasının beklendiğini yazdı.

Erdoğan’ın askeri törenle karşılanması ve onuruna bir yemek verilmesi Alman muhalefetinin de tepkileriyle karşılandı. Muhalefet partilerinden bazı siyasetçiler protesto için devlet yemeğine davet edilmelerine rağmen katılmayacaklarını açıkladı.

3 günlük resmi ziyarette Erdoğan bugün mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek. Erdoğan ve Merkel’in çalışma yemeğinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Daha sonra “Neue Wache” anıtını ziyaret edip çelenk bırakacak Erdoğan, önde gelen Alman firmalarıyla yuvarlak masa toplantısına katılacak. Erdoğan akşama da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in onuruna verdiği yemeğe katılacak. Bu yemekte Merkel’in olmayacağı açıklandı. Yarın ise Erdoğan, kahvaltıda Merkel ile bir kez daha bir araya gelecek. Öğleden sonra Köln’e hareket edecek Erdoğan burada Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii’nin açılışını yapacak. Erdoğan’ın bu ziyaretinde, siyasi miting havasında kapalı salon konuşması olmayacak.

Protestolar havaalanında başladı

Erdoğan, askeri törenle karşılandığı Almanya ziyaretinin ilk anlarında gazetecilerin protestoları ile karşılaştı. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Erdoğan’ın indiği Tegel Havalimanı’nda “Erdoğan Berlin’e iniyor, gazeteciler cezaevinde” pankartı açtı. Gazetecileri pankartı hem ellerinde taşıdı hem de bir kamyonun arkasına astı.

Etiketler :