Erdoğan'ın vanaları kapatırız sözlerine Barzani'den yanıt!

Erdoğan'ın vanaları kapatırız sözlerine Barzani'den yanıt!
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Vanayı kapatırız" açıklamasına yanıt verdi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Vanayı kapatırız" açıklamasına yanıt verdi. Barzani, "Habur sınır kapısının kapatılması kimsenin çıkarına değil, her iki tarafta yaşayan halk zarar eder" şeklinde konuştu.

Barzani, " Petrol boru vanası Türkiye' nin elindedir. Ama Türkiye ile imzalanan bir anlaşmamız var. Tam tersine biz doğalgaz borusu döşeme çalışması içindeyiz" dedi.

Başta ABD, Türkiye, Fransa ve İran olmak üzere birçok ülkenin itiraz ettiği, fakat buna rağmen yapılan referandum hakkında konuşan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, “Savaşa gidecek bir bağımsızlık istemiyoruz. Bağdat ile diyalog yöntemleriyle çözüm istiyoruz. Türkiye bizim dışarıya açılan kapımızdır. Bölge için istikrar faktörü olacağız” ifadesini kullandı.

Barzani, sınır kapılarının kapatılması hakkında ise, “Habur sınır kapısının kapatılması kimsenin çıkarına değil, her iki tarafta yaşayan halk zarar eder” yorumunu yaptı.

Etiketler :