Erdoğan'ın Trump özür diledi açıklamasını Beyaz Saray reddetti

Erdoğan'ın Trump özür diledi açıklamasını Beyaz Saray reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğünü ve görüşmede Mayıs ayında Washington'da yaşanan arbede hakkında konuştuklarını ve Trump'ın yaşananların ardından kendisinden özür dilediğini söylemişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğünü ve görüşmede Mayıs ayında Washington'da yaşanan arbede hakkında konuştuklarını ve Trump'ın yaşananların ardından kendisinden özür dilediğini söylemişti. Bugün ise Beyaz Saray bu iddiayı yalanladı.

BMGK için New York’ta bulunan ve ikili görüşmelere devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun görüşme trafiğinin arasında Amerikan medyasına da konuştu. PBS’ten Judy Woodruff’a konuşan Erdoğan, Mayıs ayında Washington’da yaşanan arbede ve sonrasında korumalarına yönelik suçlamalardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden özür dilediğini söyledi.

Fakat bu açıklamanın ardından kısa süre sonra Twitter’da bazı gazeteciler, Beyaz Saray yetkililerine dayandırarak Trump’ın özür dilemediğini öne sürdü.

Bugün ise resmi açıklama Beyaz Saray’dan geldi. CNN’e konuşan Beyaz Saray Basın Danışmanı Yardımcısı Lindsay Walters, Erdoğan’ın açıklamasını yalanladı. CNN’de yer alan habere göre Walters, “Bu konuyu konuştuk. Özür yok” dedi.

Röportajın yayınlanmasının ardından ABD’de “Trump özür diledi mi, dilemedi mi” tartışması başlamıştı. Özellikle sosyal medyada bazı gazeteciler Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı iddialarında, Trump’ın Erdoğan’dan özür dilemediğini iddia ederken Weekly Standart dergisinde kıdemli yazar olarak çalışan Mike Warren, Beyaz Saray Basın Danışmanı Yardımcısı Raj Shah ile görüştüğünü söyledi. Warren, Shah’ın kendisine Erdoğan’ın açıklaması hakkında, “Bu gerçek değil” dediğini aktarmıştı.

Warren’ın bu açıklamasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, “Beyaz Saray o kadar yalan söyledi ki artık inandırıcılığını yitirdi” ve “Bu açıklamayla birlikte Trump’ın özür dilediğini anlıyoruz. Çünkü hep söylediklerinin aksi çıkıyor” yorumlarını yaptı.

Etiketler :