Erdoğan'ın "Terörist seviciler" dediği TTB'ye operasyon: Başkan Tükel dâhil 11 gözaltı!

Erdoğan'ın "Terörist seviciler" dediği TTB'ye operasyon: Başkan Tükel dâhil 11 gözaltı!
Merkez Konseyi üyeleri sabah 06:00'da evlerinden polis tarafından gözaltına alındı.

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili barış açıklaması yapan ve "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ifadesini kullanan Türk Tabipleri Birliği'ne operasyon yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP İl Başkanları toplantısında Türk Tabipleri Birliği'ne "Terörist seviciler" diyerek tepki göstermişti. TTB Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konseyi üyeleri bu sabah 6 sularında evlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de operasyon bilgisini Twitter'dan paylaştı. Şeker, Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz'ın gözaltı listesinde olduğu belirtiliyor.

Genel Başkan Prof. Dr. Raşit Tükel'in Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

4 AYRI İLDE

İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir'de gözaltı işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

CHP'li Şeker'in operasyona ilişkin paylaşımı:

İlgili Haberler
Etiketler :