Erdoğan'ın ÖSO çıkışına sert yanıt: Bunların çok sevdiği Osmanlı, Kuvayi Milliye için eşkıyadır dedi

Erdoğan'ın ÖSO çıkışına sert yanıt: Bunların çok sevdiği Osmanlı, Kuvayi Milliye için eşkıyadır dedi
"Kuvayi Milliye işgale karşı yoksul Anadolu halkı tarafından halkın öz kaynaklarıyla kurulmuştur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'den gelen ÖSO açıklamalara yanıt verdiği konuşmasında tepki çeken bir benzetmeye imza atmıştı. Erdoğan, milli unsurlardan oluştuğunu söylediği ÖSO için "Bizim Kurtuluş Savaşımızdaki Kuva-yi Milliye güçleri gibi bir oluşumdur" ifadesini kullanmıştı.

Gazeteci Can Soyer, Erdoğan'ın bu benzetmesine karşı Twitter hesabından sert eleştirilerde bulundu. Soyer, "Bunların çok sevdiği Osmanlı, Kuvvayı Milliye için eşkıyadır dedi" ifadelerini kullandı.

"İŞGALCİ ÇETELERE BENZEMEZ"

İleri Haber Genel Yayın Yönetmeni Soyer Twitter hesabından şunları yazdı:

"Kuvayi Milliye işgale karşı direnişi başlatmış, bağımsızlık savaşına katılmış, yoksul Anadolu halkı tarafından halkın öz kaynaklarıyla kurulmuştur; emperyalistlerin parasıyla silahıyla, yabancı ülkelerin korumasıyla tetikçilik yapan işgalci çetelere benzemez...

Kuvayı Milliye işgale karşı savaşırken, Osmanlı padişahı Vahdettin ve Sadrazam Damat Ferit, kuvvacıları vatan hainliğiyle suçladı; savaşamasınlar diye 90 bin sandık cephaneyi denize döktürdü; Mustafa Kemal hakkında idam kararı çıkardı; Sevr denilen ihanet anlaşmasını imzaladı.

Bunların çok sevdiği Osmanlı, Kuvvayı Milliye için eşkıyadır dedi; kuvvacıları yakalamak için silahlı teşkilat kurdu; şeyhülislam Dürrizade Abdullah öldürülmeleri için fetva verdi; daha neler var neler; Soner Yalçın açamaz o dosyaları, ben açayım..."

Etiketler :